De sendte fly i luften over Herlev. De beordrede hjemmeværnsfolk i grønne baretter og støvler ud i sneen. Og de fik sågar hjælp af en stor flok lokale frivillige bevæbnet med efterlysningsplakater og et håb om at finde den 37-årige alenemor Lisa Sofie Andersen.

Men den massive eftersøgningsindsats få kilometer nordvest for København endte på ny uden spor, og dermed er Lisa Sofie Andersen nu forsvundet på ottende dag.

Ingen ved - eller også ønsker ingen fortsat at sige - hvad der skete, da hun 22. december kom hjem fra sit job som klinikassistent hos en tandlægepraksis på Herlev Bygade.

Politiet ved blot, at ingen åbnede døren, da hendes eksmand juleaftensdag som aftalt kom for at aflevere det nyligt skilte pars søn til jul. Samtidig ved de, at den gådefulde adfærd - sådan uden videre bare at forsvinde - på ingen måde rimer med den måde, som Lisa Sofie Andersen hidtil har levet sit liv på.

For Lisa Sofie Andersen er ikke typen, der stikker af.

Tværtimod beskriver hendes tidligere chef hende som både 'punktlig' og som et 'alt andet end depressivt' menneske.

Som ung tog hun til søs for at arbejde som stewardesse på København-Oslo-overfarten.

Det var også her, hun mødte sin kommende mand, og da parret i midten af 90erne lagde til land, blev det i Herlev, hvor Lisa Sofie Andersen tidligere havde boet med sine forældre.

Sammen købte de hus, som de byggede om og flyttede ind i, og Lisa Sofie Andersen fik elevplads hos den lokale tandlæge.

Afbalanceret og omsorgsfuld

- Jeg ansatte hende, og da hun var færdig med tandlægehøjskolen, fortsatte hun på klinikken, husker Jørgen Bjørnvad, der frem til sin pension i 2006 var Lisa Sofie Andersens chef på klinikken.

Jørgen Bjørnvad har et klart billede af Lisa Sofie Andersen som en afbalanceret og omsorgsfuld kvinde.

- Først og fremmest var hun dygtig til sit arbejde. Altid sød og smilende, Jeg kan ikke huske, at Lisa er kommet for sent en eneste gang, siger Jørgen Bjørnvad, som beskriver den forsvundne kvinde som en social type.

- Hun var en både sund og normal pige, som altid deltog i julefrokoster og i andre fællesarrangementer på klinikken. Nogle gange havde hun også sin daværende mand med. Samtidig viste hun også en mere kunstnerisk side, når hun f.eks. op til jul lavede nogle fantastisk flotte figurer, som hun dekorerede og solgte.

Da Lisa Sofie Andersen for godt fire år siden fødte en søn, indviede hun omverdenen i sin lykke.

En beskyttende ring

- Godt nok værnede hun om sit privatliv. Men kort efter, at hun havde født, kom hun flere gange ind og viste sin dreng frem. Ja, alt tegnede jo lykkeligt, konstaterer Bjørnvad.

Siden Lisa Sofie Andersens forsvinden har hendes familie slået beskyttende ring om sig selv, præcis som Lisa Sofie Andersens eksmand ikke ønsker at udtale sig om sin tidligere kones forsvinden.

Faktisk er det kun Lisa Sofie Andersens lillebror, Lars Andersen, som hidtil har udtalt sig i sagen.

Det skete, da han i en mail til B.T. skrev:

- Jeg vil ikke udtale mig, før jeg ved noget mere - men jeg har min teori.