Vidner beretter, hvordan de oplevede den togulykke, der skete søndag morgen nær New York, hvor 68 personer blev kvæstet og fire døde.

Søndag morgen forulykkede Metro-North-toget nær Spuyten Duyvil Station i Bronx, USA. Med ombord var 40-årig Dianna Jackson, der befandt sig i togets tredje vogn, som væltede om på siden og blev trukket mange meter hen ad jorden.

- Jeg blev kastet to meter og landede på et knust vindue. Jeg lå på ryggen, mens grus fløj over alt. Det varede måske et minut, men det føltes som en evighed. Jeg ønskede bare, at det stoppede, siger Dianna Jackson til New York Daily News og fortsætter:

- Jeg havde grus mellem tænderne. Jeg åd grus. Men jeg var glad for at æde grus, for det betød, at jeg stadig var i live.

Toget var på vej fra Poughkeepsie til Manhattan i New York, da det med høj fart kørte af skinnerne tæt på Spuyten Duyvil Station i Bronx. Årsagen er endnu ikke fastlagt, men ifølge flere amerikanske medier, oplyser en medarbejder på toget, at bremserne ikke fungerede, da farten skulle nedsættes i en kurve.

Fem af togets syv vogne blev afsporet, og en af dem var centimeter fra at havne i Hudson-floden.

- Vi kørte hurtigt rundt i den kurve. Et eller andet var ikke korrekt. Pludselig begyndt alt at flyve rundt. Vi blev slæbt hen ad jorden, og folk landende ovenpå hinanden. Derefter var der jord overalt, siger 60-årig Kathleen Jones.

Det præcise antal af passagerer kendes ikke. Men hidtil er 68 personer såret, mens fire er døde.