Hundredevis af de mest prominente personer i det københavnske nattelivs jetset kan være blevet hacket af en kendt DJ. Det skriver netmagasinet Vice.

Fredag bekræftede Københavns Politi overfor netmagasinet, at politiet har efterforsket DJ'en siden 16. april og blandt andet ransaget hans lejlighed. Han blev anholdt og sigtet for at have hacket sig ind i bekendtes computere via såkaldt 'spyware'.

Politiet undersøger nu fundene fra ransagningen og informerer løbende de personer, de finder oplysninger om på DJ'ens computer.

DJ'en har angiveligt hacket en lang række personers computere og skaffet sig adgang til al deres personlige data, mail, chat, billeder, deres webkamera osv. Der er ingen forlydender om, hvorfor.

Vice har kontaktet DJ'en, men han har ikke ønsket at udtale sig.

Ifølge Her & Nus oplysninger er Mascha Vang og model og DJ Nicoline Toft blandt hackerens ofre.

Mascha Vang bekræfter ifølge ugebladet, at hun er blevet kontaktet af politiet og har fået at vide, at DJ'en lå inde med nogle af hendes private filer. Nicoline Toft har ikke ønsket at kommentere.

Netmagasinets kilder vurderer, at mere end et par hundrede personer er blevet hacket af DJ'en i løbet af de seneste tre år. Han skal have lært sig selv at hacke ved at se vejledningsvideoer på nettet. Og han er angiveligt kommet ind i sine ofres computere ved at sende dem virus-inficerede festinvitationer og musikfiler.

Tilsyneladende var DJ'en ikke ude efter penge, men blot at være med på en lurer. Men det er også slemt nok, føler de mange, der mistænker, at manden har været inde og snage på netop deres private computer.

- Folk er nervøse og flove. Ingen ved, hvad han har på dem, siger en kilde, der ikke ønsker at stå frem med navn, til Vice.