Lyt til artiklen
En tank med et endnu ukendt stof selvantændte mandag formiddag på Nordre Havnegade i Nørresundby. Røgudviklingen fik politiet til at afspærre et større område omkring Hedegaard A/S's anlæg. Omkring klokken halv tolv blev afspærringen ophævet oplyser bt.dk's udsendte. 

Branden opstod i en 600 liters tank med et endnu ukendt stof, oplyser selskabet Hedegaard A/S, som er indehaver af tanken. Politiet har endnu kun sparsomme oplysninger om situationen.

- Vi har ikke umiddelbart oplysninger om nogen tilskadekomne. Vi er i gang med at undersøge, hvilket stof, der er tale om, oplyser vagtchef Mogens Haugesen fra Nordjyllands Politi.

Et område i 50 meters radius omkring tanken er fortsat oprettet som redningsområde, hvor kun redningsfolk har adgang. Derudover var alle veje i 150 meters radius fra tanken spærret af i et par timer fra klokken halv ti til halv 12. I dette område har politiet sendt en beredskabsmeddelelse ud til folk med opfordring til at alle holder sig inden døre. Den opfordring gælder fortsat, selvom afspærringen er ophævet, oplyser politiet.

Også hos selskabet Hedegaard har man truffet sine forholdsregler, oplyser indkøbschef Mads Kristensen.

- Alle ansatte i den ende af vores anlæg er trukket væk. De er blevet samlet på et andet sted, så det kun er politi og redningsmandskab, som er til stede i området omkring tanken, siger han til BT.

Ifølge bt.dk's mand på stedet ankom der kort før klokken 11 seks ambulancer til området omkring Limfjordsbroen, hvor afspærringerne har skabt køer, og paniske scener udspiller sig. Et af de ankomne køretøjer er den mobile traumeenhed, der ankom med politieskorte. Traumeenheden benyttes normalt til svært tilskadekomne. Ifølge politiet og selskabet Hedegaard, er der endnu ikke meldinger om tilskadekomne.

Men seks personer er kørt på hospitalet melder vicepolitiinspektør John Henriksen til tv2.dk:

- De er blevet vasket og skal en tur på hospitalet for at blive tjekket. Men som jeg er orienteret, er de ikke kommet noget alvorligt til, siger han til tv2.dk.
Ifølge flere beboere i området er de via radioen blevet advaret mod at gå ud, men de er ikke blevet advaret yderligere.

- Min mand og jeg kunne høre en masse udrykningskøretøjer, men vi har hverken set eller hørt noget til eksplosionen, siger Bente Halkjær, der kan se ned på Hedegaard fra sin bopæl på Engvej, hvor beboerne skal holde sig inden døre.

- Vi fandt først ud af det, da min mand talte med en bekendt, der fortalte, at han havde hørt i radioen, at vi skulle holde os indenfor, siger hun videre.

Bt.dk's mand beretter, at det syder i næsen at opholde sig i området i nærheden af Engvej.