Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Vi savner Kamilla Hantusch. Hun forsvandt i går ved kl. 22.30, og er ikke set siden (Hun var iført mørke jeans, sko med kilehæl, hvid t-shirt og en lille sort håndtaske) Hendes mobil er slukket.«

Sådan skrev Karina Hantusch 20. juli 2014. Derfra startede en desperat jagt efter den 21-årige mor til en fem-årig datter. Politi, frivillige og familie finkæmmede store dele af Padborg og omegn, mens det meste af Danmark fulgte med i medierne.

Onsdag er det præcis to år siden Kamilla Hantusch, tvillingesøster til Karina, blev meldt savnet.

I ti dage ledte politi, frivillige og familien efter Kamilla Hantusch i Padborg og omegn.
I ti dage ledte politi, frivillige og familien efter Kamilla Hantusch i Padborg og omegn. Foto: Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Først den 30. juli fandt man liget af den unge mor i en grøft ved en motorvejsafkørsel i Kliplev. Drabsmanden viste sig senere at være Kamillas eks-kæreste og far til hendes barn, Samayullah Mohammad Asef, der var 25 år på drabstidspunktet. Kamilla Hantusch havde kort før drabet slået op med ham.

BT er vendt tilbage til familien for at høre, hvordan de har det i dag:

»Vi har det egentlig godt. Hverdagen kører videre, og vi gør de ting, som vi også gjorde før. Der er selvfølgelig tidspunkter, hvor vi savner hende mere, højtider, fødselsdage og den slags, men ellers kører vores hverdag videre,« fortæller Kamilla Hantuschs tvillingesøster, Karina.

Kamilla Hantusch blev begravet i Bov Kirke. Her ses Kamillas datter Jasmin med sin moster Karina Hantusch ved graven
Kamilla Hantusch blev begravet i Bov Kirke. Her ses Kamillas datter Jasmin med sin moster Karina Hantusch ved graven Foto: Sonny Munk Carlsen
Vis mere

Den 19. juli mistede Karina Hantusch en søster, moderen mistede sin datter og Kamilla Hantuschs fem-årige datter mistede sin mor. I dag lever fem-årige Jasmin hos sin mormor, Lisbeth Hantusch.

Lisbeth Hantusch, mor til Kamilla Hantusch
Lisbeth Hantusch, mor til Kamilla Hantusch Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Vis mere

For den lille pige mistede ikke bare sin mor den skæbnesvangre sommeraften i 2014.

Hun mistede også sin far. I dag har Kamilla Hantuschs datter nemlig ingen kontakt med faderen, selvom han gerne ville se sin datter, som de fik, da Kamilla Hantusch var blot 15 år gammel. Sideløbende med retssagen, der endte med en dom på 12 års fængsel og udvisning af Danmark, forsøgte han at få ret til at se sin datter gennem en samværssag. Ifølge Karina Hantusch tabte han sagen, og han tabte efterfølgende også ankesagen.

I forbindelse med samværssagen talte Jasmin med en psykolog om tabet af sin mor og forholdet til sin far.

»Hun gjorde det meget klart, at hun ikke ønskede at tale om sin far. Hun er meget bevidst om, hvad hendes far har gjort ved hendes mor,« siger Karina Hantusch.

Syv-årige Jasmin ved sin mors grav Foto: Karina Hantusch
Syv-årige Jasmin ved sin mors grav Foto: Karina Hantusch
Vis mere

I dag har Jasmin ingen kontakt med hverken sin far eller hans familie.

»Hun har ikke set sin far siden den 20. juli 2014,« konstaterer Karina Hantusch.

Men derudover har hun det godt.

»Hun savner selvfølgelig sin mor, og hun siger engang imellem ‘det plejede mor at gøre’, eller ‘sådan gjorde mor ikke, og man kan også mærke det på hende, når vi er nogle i familien, der tager ud at rejse uden hende. Så spørger hun, om vi kommer tilbage. Hun er meget bange for at miste flere, tror jeg. Men ellers er hun en glad pige, og det går godt i skolen,« siger Karina Hantusch, der var den sidste til at se sin tvillingesøster i live, inden hun blev dræbt af Samayullah Mohammad Asef den 19. juli 2014.

Kom op at slås

De to søstre havde brugt deres søndag på Vorbasse marked og efterfølgende havde de været på besøg hos nogle kammerater. Klokken 22 skiltes de, og Kamilla skulle gå de 500 meter hjem via et stisystem. Hjemme hos Kamillas mor, hvor det tidligere kærestepar stadig boede sammen, opstod der tumult mellem parret, der havde haft en del skænderier i ugerne op til den 19. juli.

Karina Hantusch
Karina Hantusch Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Vis mere

I retten har drabsmanden forklaret, at han blev skubbet af Kamilla Hantusch, så han røg ind i en tøjhylde. Efter det opstod der et slagsmål mellem de to, hvor hun sparkede og slog ham, og han tog fat om halsen på hende.

»Midt under tumulten falder vi ned på vores seng, hvor jeg mærker, at min albue rammer hendes hals. Det er nok der, at noget brækker,« forklarede han i retten.

Men Samayullah Mohammad Asef er stadig ikke klar over, hvor alvorlig hele situationen er. Han tager noget tøj fra skabet og siger til Kamilla, der ligger på sengen, at han tager afsted. Hun svarer ham ikke. Han går ud til sin bil, men er nødt til at vende tilbage til værelset for at hente sine nøgler.

Kamilla Hantusch og eks-hendes kæreste. Han slog hende ihjel den 19. juli 2014.
Kamilla Hantusch og eks-hendes kæreste. Han slog hende ihjel den 19. juli 2014.
Vis mere

Her opdager han, at Kamilla Hantusch stadig ligger på samme måde i sengen. Helt stille. Han forsøger at give hende førstehjælp, men det nytter ikke. Hun er død. I ren og skær panik slæber han liget ud i sin bil, giver den døde krop sikkerhedsselen på og kører afsted mod hospitalet.

På vejen fortryder han. I stedet kører han ifølge eget udsagn mere end 500 kilometer rundt i Jylland med liget i bilen, inden han til sidst smider Kamilla Hantusch i et grøft ved en motorvejsafkørsel i Kliplev. Han lægger en sort sæk over liget og kører derfra.

Ledte ikke efter Kamilla

Efterfølgende tog han hjem til Kamilla Hantuschs mor, hvor han boede. Han fortalte ingen, hvad han havde gjort. Da frivillige, familie og venner i ti lange dage desperat forsøgte at finde den 21-årige mor, nægtede han at deltage.

En enkelt gang, dagen efter drabet, kørte han ud og ser til stedet, hvor han efterlod ligen dagen før. Hun lå stadig på samme måde, forklarede han i retten.

Mere end ti dage senere fandt en lastbilchauffør liget i grøften. Samme aften blev kæresten anholdt for drabet.

I juli 2015 blev Samayullah Mohammad Asef idømt 12 års fængsel og udvisning af Danmark. Han ankede sagen på stedet, men Landsretten kom i januar frem til samme konklusion som Byretten.

Onsdag, to år efter hendes efterlysning på Facebook, har Kamilla Hantuschs tvillingesøster igen været på Facebook for at skrive om sin tvillingesøster.

»Hold nu op. Havde aldrig troet, det var mig, der slå sådan en oplysning op for 2 år siden, vil ønske resultatet havde været anderledes, men desværre. Savner min bedre halvdel og soulmate helt ekstremt,« skriver Karina Hantusch.

 

 

Andre læser også