To kamphunde angreb fredag morgen en kondiløber på Anders Borks vej i Aalborg. Angrebet skete på fortovet her.
To kamphunde angreb fredag morgen en kondiløber på Anders Borks vej i Aalborg. Angrebet skete på fortovet her. Foto: Henning Bagger
To kamphunde gik klokken syv fredag morgen amok på en 25-årig mand, der var ude at løbe på Anders Borks Vej i Aalborg.
 
Den 25-årige mand kom løbende, da de to hunde kom springende ud fra en have og bed sig fast i benet på løberen.

- Samtidig kom en kvindelig bilist kørende, som forsøgte at dytte i hornet for at skræmme hundene væk. Da det ikke hjalp, åbner hun døren til bilen for at få manden ind, så han kan komme væk fra hundene. Han kaster sig halvvejs ind i bilen, men hundene vil ikke give slip, så hun forsøger at slå hundene med et barnesæde, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Vagn Nielsen til bt.dk. 
 

 
Til sidst slipper hundene manden, og politiet bliver straks tilkaldt, mens løberen kom på sygehuset. Manden er voldsomt skambidt, fortæller vagtchefen:

- Han er kommet ret alvorligt til skade. Det ser meget voldsomt ud. Han har fået sener revet over, og han skal nu opereres. Han skal formentlig være på hospitalet de næste tre dage, siger Per Vagn Nielsen.

Hundene er nu i politiets varetægt. Man forventer, at de skal aflives, da de begge er blandinger af den ulovlige hunderace American Staffordshire terrier. 

- Ejeren har haft hundene, før hundeloven blev indført, og derfor opfyldte han alle regler for at kunne beholde dem. Men det er retspraksis at aflive en hund, hvis den bider en person, så han skal sys, siger Per Vagn Nielsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.