Selvom hun i januar kørte Søren Løkkegaards far ihjel med hash i blodet og efterfølgende kørte fra ulykkesstedet, inddrog politiet ikke den 38-årige kvindes kørekort, på trods af at det er normal procedure at gøre i lignende sager. Bt.dk har spurgt Midt- og Vestsjællands politi om, hvordan det kunne ske.

Da Bt.dk i første omgang får fat i sagsbehandler Hans Rindom, får vi at vide, at kvinden burde have fået det, der hedder en administrativ inddragelse af kørekortet. Her kan politiet gå ind og frakende kørerettigheden ubetinget og inddrage kørekortet, indtil sagen skal for en dommer, hvis omstændighederne er til det. Samtidig fortæller han dog, at han ikke helt kan huske det og henviser os til anklager og advokaturchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Morten Frederiksen, der kan fortælle os, hvad der er op og ned i sagen. Her er svaret et helt andet.

Morten Frederiksen, hvordan kan det lade sig gøre, at en kvinde, der med hash i blodet kører en mand ihjel og efterfølgende flygter fra stedet, fortsat kan køre i bil?

- Det, der er sket, er, at man har kørt sagen i to tempi. Først har man inddraget hendes kørekort og undersøgt, om hun har været spirituspåvirket. Da prøver så er negative, får hun kørekortet tilbage. Først dér beder man om, at hun skal undersøges, om hun har været påvirket af narkotika. Men da man så får et positivt resultat, får man ikke lige hentet kørekortet.

Hvorfor?

- Hans Rindom (sagsbehandler, red.) kan ikke huske det, og mit svar er, at der formentlig er tale om en fejl. Derfor har vi nu været ude at inddrage kørekortet.

Men hvordan kan sådan en fejl ske?

- Det, at man får en ubetinget administrativ frakendelse af kørekortet, hvis man har været påvirket, ligger under nogle nye regler, som kom i december sidste år. Og så er det fordi, det går i de her to tempi, at så har... altså Hans Rindom kan ikke svare på hvorfor. Han kan ikke huske andet, end at man nok burde have inddraget det. Han troede, at det var sket, men det viser papirerne i sagen så, at det var det ikke. Og det er sgu en beklagelig fejl.

Hos familien Løkkegaard giver man ikke meget for den forklaring.

- Det er en smule respektløst, når vi jo rent faktisk har mistet et familiemedlem, vi holdt utroligt meget af. Det er skræmmende at tænke på, hvad der kunne have været sket, siger Søren Løkkegaard, men fortæller, at han er lettet over, at politiet nu har inddraget kvindens kørekort.

Nu er det så bare at vente på, at der falder endelig dom i sagen ved Retten i Roskilde d. 22. august. Her kan kvinden med al sandsynlighed se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet og måske også en fængselsstraf.

- I sådanne sager vil det være normalt at blive idømt et sted mellem 16 og 18 måneders fængsel samt en ubetinget frakendelse af kørekortet på mellem tre og fem år, medmindre der er nogle formildende ting, der taler imod. Det kan f.eks. være, hvis den sigtede har små børn, og kan en ubetinget fængselsstraf i teorien helt frafalde, siger anklager Morten Frederiksen og understreger, at han taler helt generelt og ikke vil kommentere, hvilken straf han går efter i den konkrete sag.