Lyt til artiklen
Fransk politi har formodentlig billeder af den mand, der stod bag både skyderiet på en fransk avis og en gidseltagning mandag og trusler mod medarbejdere på den franske nyhedskanal BFMTV i fredags. Overvågningsbilleder af den formodede gerningsmand blev frigivet mandag eftermiddag.

Mandag formiddag blev en 27-årig freelancefotograf er alvorligt såret af skud i brystet efter manden, bevæbnet med en jagtgevæ,r omkring klokken 9.15 mandag dansk tid affyrede to skud på redaktionen på den venstreorienterede franske avis Liberation i Paris, før han flygtede fra stedet. Det rapporterer BBC.

Manden kaprede en bil og tvang føreren af bilen til at køre ham til Champs Elysees, hvor han blev sat af nær en metrostation.

En lignende episode fandt sted i fredags, hvor en bevæbnet mand brød ind på nyhedskanalen BFMTV og truede flere medarbejdere ligeledes med et jagtgevær. Gerningsmanden affyrede dog ingen skud, og ingen kom til skade.

Overvågningsbillederne stammer netop fra fredag den 15. november. Det ene billede viser den formodede gerningsmand, der retter et skydevåben mod ansatte på BFMTV, og på det andet befinder han sig på en togstation.

Det er endnu uvist, om der er nogen forbindelse mellem angrebet på Liberation og BFMTV, men det er politiets formodning.