Justitsministeren har nu godkendt tiltalten mod fire mænd for forsøg på terrorangreb i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen kort før nytår 2010.

Fire mænd er blevet tiltalt efter den strengeste terrorparagraf for at planlægge drab på adskillige mennesker på Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det oplyser Rigsadvokaten.

Som proceduren foreskriver, har Rigsadvokaten indstillet terrortiltalen, som justitsminister Morten Bødskov (S) så efterfølgende har tiltrådt.

De fire mænd er tiltalt for at have planlagt at rejse til Danmark med våben og ammunition for i JP/Politikens Hus at "dræbe et ukendt antal personer" omkring årsskiftet 2010/2011. Tre mænd blev anholdt i en lejlighed i udkanten af København den 29. december, mens den fjerde mand blev anholdt i Sverige.

Efterforskningen af sagen var foretaget af Politiets Efterretningstjeneste (PET) i samarbejde med deres svenske kolleger i SÄPO, der havde overvåget de fire mænd igennem længere tid og blandt andet skygget dem på deres biltur igennem Sverige til Danmark.

Dansk politi slog til, da mændene forberedte sig på at forlade den lejlighed, hvor de havde overnattet i Danmark. I den forbindelse fandt politiet bl.a. flere våben samt plastic-strips, som kan bruges som håndjern.

Retssagen mod de fire mænd, der skal køre som en nævningesag, begynder 13. april.