Og så lukkede han den og kørte videre ...

Ingen opdagede, at den 58-årige Tom Hofwander manglede efter han var faldet af bussen i forbindelse med transport efter koncert på Skanderborg Festival.

Det fremgår af pressemeddelelse Midt- og Vestsjællands politi har udsendt onsdag. 

Det er kommet frem, at buschaufføren kørte videre uden at registrere, at den 58-årige mand var faldet ud af bussen. 10 kilometer længere fremme opdager chaufføren, at bagdøren står åben. Herefter standser han bussen og lukker døren, som intet var hændt, har han oplyst.

Den mand som mandag blev fundet død på Vestmotorvejen ved Bjæverskov er blevet identificeret som den 58-årige svensker Tom Hofwander efter pårørende har været forbi og foretaget en 100 procent genkendelse.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:


Ved en obduktion mandag blev det konstateret, at den afdøde ved fald havde fået brud på kraniet med efterfølgende blødning i hjernen. Dødsårsagen blev oplyst som kvælning forårsaget af nedsivet blod. Lydteknikeren blev fundet iført t-shirt og underbukser.

Den 58-årige er fra Stockholm-området og han arbejdede som crew-medlem hos den svenske sangerinde Veronica Maggio, der spillede på Skanderborg festival.

Meget tyder på, at der har været tale om et tragisk uheld, hvor den 58-årige ved en fejl er kommet til at åbne bussens bagdør og er faldet ud på motorvejen ved Bjæverskov.

Politiets kriminalteknikere har i samråd med de tilsvarende danske teknikere undersøgt bussen, og man har konstateret, at bussens bagdør kan åbnes via en kontakt i bunden af bussen tæt ved døren uden at bussens chauffør får en identifikation herfor.

Sagen efterforskes fortsat for at få alle detaljer og omstændigheder på plads.