Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efterforskningen af det, der er blevet omtalt som en regulær likvidering på en parkeringsplads ved KFC og Netto på Nyborgvej i Odense, har nu ført til varetægtsfængsling af en af dem, der formodes at stå bag.

Sammen med andre gerningsmænd, som politiet endnu ikke kender identiteten på, er en 23-årig mand sigtet for at have skuddræbt en 19-årig i slutningen af februar.

Mandag eftermiddag blev manden varetægtsfængslet indtil 2. maj med forbehold for kæring efter et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

I retten var der ud over pressen mødt to tilhørere op, hvoraf den ene kun modvilligt ville oplyse sin identitet til politiet.

Omkring klokken 13 tog den sigtede 23-årige, der var iklædt hvide bukser, en blå kåbe og mao-sko, plads i vidneskranken, hvor han sad med en Coca-Cola foran sig og trippede med det ene ben.

Kort efter ankom specialanklager Klaus Lauridsen, og den sigtede blev bedt om at bekræfte sin identitet og anholdelsen af ham omkring klokken 20.25 søndag aften.

»Det stemmer,« sagde den varetægtsfængslede kortfattet i starten af et grundlovsforhør, som skulle vise sig at blive et langt et af slagsen.

Ud over sigtelsen for drabet på en 19-årig mand 27. februar er den 23-årige sigtet for at have brugt brandbare væsker til at tænde ild i en bil på en p-plads i nærheden af gerningsstedet.

Nemlig på Grevenlundsvej ved Kohaveskolen i Odense.

Den røde bil på billedet blev brugt som flugtbil efter drabet på den 19-årige mand. Foto: Fyns Politi.
Den røde bil på billedet blev brugt som flugtbil efter drabet på den 19-årige mand. Foto: Fyns Politi.
Vis mere

Her blev den røde Toyota Aygo, der blev brugt ved mordet, afbrændt.

Vidner så derefter en mindre mørk personbil køre væk fra den afbrændte bil.

Efter oplæsning af sigtelsen mod den 23-årige anmodede forsvareren om dørlukning og understregede det forhold, at skuddrabet ifølge politiet er begået i forening med stadig ukendte gerningsmænd.

Manden må dog have nægtet sig skyldig, idet varetægtsfængslingen sker med forbehold for kæring.

Siden drabet har Fyns Politi efterforsket sagen intensivt, og det ledte altså søndag til anholdelsen af den sigtede.

Han befandt sig på det tidspunkt i et sommerhusområde i Sønderjylland.

Efterforskningen af sagen har også på andre måder involveret andre politikredse.

Den røde Toyota Aygo, der fungerede som flugtbil, blev nemlig stjålet i Randers for nogen tid siden, og plader, der var sat på bilen, blev stjålet i Haderslev.

Andre læser også