20 børn blev lørdag eftermiddag fanget i fire meters højde, da en fejl udløste en forlystelses nødbremse.

Det lille drama udspillede sig i et omrejsende tivoli, der i disse dage holder til ved Viborg. Forlystelsen 'kålormen' er designet, så den ikke skal få for meget fart på, når den drøner igennem banens sving. Og da dette system svigtede, aktiveredes forlystelsens nødbremse.

Midt- og Vestjyllands Politi blev alarmeret klokken 15.12, da 20 børn sad stille i forlystelsen i fire meters højde og kiggede ned på deres panikslagne forældre.

HAR DU BILLEDER ELLER VED DU NOGET - TIP BT PÅ 1929@bt.dk

Brandvæsenet ligger til alt held blot 400 meter fra tivoliet, så de kunne hurtigt rykke ud og få børnene ned via stiger.

- Forældrene kunne næsten stå og holde deres børn i hånden, mens de ventede på at komme ned, hvis de trådte op i forlystelsen. Ifølge min indsatsleder var det forældrene, der var mest nervøse. Deres guldklumper sad jo deroppe... Men det endte jo heldigvis lykkeligt, siger vagtchef Jens Claumarch.

Tivoliet har fået påbud om at lade 'kålormen' stå stille, indtil den kan blive undersøgt af Teknologisk Institut i morgen, så fejlen kan blive udbedret.