Han risikerede ellers at skulle afsone sin livstidsstraf igen, men i dag besluttede Retten på Frederiksberg, at den polske dobbeltmorder Pavel Przenioslo slipper med påny at blive udvist af Danmark

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Og da han allerede har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse i august, kunne han altså forlade retten som en fri mand.

- Jeg er ikke psykopat og jeg har det dårligt med det, jeg har gjort. Jeg vil bare gerne væk herfra, sagde den polske dobbeltmorder, til B.T.´s reporter i retten. Han tilføjedes desuden, at han var katalik og troede på gud, at han derfor aldrig ville kunne lægge sin forbrydelse bag sig.
 
Tilstede i retten var flere medlemmer af Pavel Przenioslos familie, blandt andet hans mor, der brød grådkvalt sammen under dagens retsmøde. Desuden var også pårørende til de ofre, som Pzenioslo dræbte, mødt op, og seks uniformerede betjente holdte skarpt øje med, at der ikke skulle opstå tumult.  

Den nu 35-årige polak, Pavel Przenioslo, blev landskendt som koldblodig morder, da han tilbage i 1997 på brutal vis lividerede to mænd i en lejlighed i Kisumparken i Brøndby Strand.
 
Først skød han sin kammerat gennem øjet, så skød han kammeratens kæreste gennem hovedet, og til sidst skød han kærestens sovende stedfar - kun kvinden overlevede, men blev efterfølgende svært handicappet.

Efter 13 års afsoning blev han prøveløsladt den 1. juli 2010 og udvist af Danmark for altid. Prøveløsladelsen var blandt andet betinget af, at han ikke overtrådte sit indrejseforbud. Men for en måned klappede fælden atter om den polske dobbeltmorder, da han blev anholdt i Tingbjerg ved København.

Og det fik anklager Ulrik Sjølin til at begære, at Przenioslos restdom skulle udløses.

LÆS OGSÅ:

Onsdag eftermiddag sad dobbeltmorderen derfor atter på anklagebænken ved Retten på Frederiksberg. Her var dommeren dog ikke helt enig i anklagerens betragtning, og hun besluttede, at Przenioslo skulle slipper med de fire uger, som han indtil nu har siddet varetægtsfængslet.

Desuden besluttede retten, at Przenioslos indrejseforbud fortsat er gældende, og bliver han taget på dansk grund inden for de næste seks år, risikerer han at få udløst sin reststraf.

Anklager Ulrik Sjølin var ikke helt tilfreds med dommerens afgørelse:

- Jeg har prøvet alle de muligheder, der var i loven, men det har retten valgt ikke at følge, og det vil jeg tage til efterretning. Men det er selvfølgelig skuffende, sagde han kort efter dommen.

- Nu håber jeg, at han har lært sin lektie, og at han ikke vender tilbage til Danmark igen, lød det fra den skuffede anklager. 

Dommen blev dog anderledes godt modtaget hos Przenioplos kæreste: 

- Jeg er selvfølgelig lettet. Det er rart for hans søn, sagde hun og tilføjede, at hun glæder sig til, at dobbeltmorderen atter kan se sin søn.

Samvær med familien bliver dog højst sandsynlig i Malmø, hvor Przeniolso bor - for dobbeltmorderen hverken må eller har lyst til at komme til Danmark igen: 

- Jeg vil leve mit liv og aldrig komme tilbage til Danmark mere, lød det fra dobbeltmorderen, der efter en kort betænkningstid dog tilføjede, at han selvfølgelig måske ville prøve at søge om tilladelse til at kunne besøge sin familie til fødselsdage.