Den berygtede sigøjnerboss Gimi Levakovic blev torsdag dømt til udvisning af Danmark. Først skal den 46-årige kroat dog afsone et år og tre måneder i fængsel, og det har bragt sindene i kog hos danskere.

På BTs Facebookside raser flere brugere over, at Levakovic ikke bare ryger direkte ud af Danmark.

»Når manden er udvist... Så er han sgu udvist. Hvad f.... skal han så i et dansk fængsel. Det er vanvid. Han må afsone, der hvor han kommer fra,« skriver Charlotte Fog Møller, mens en anden tilføjer:

»Og hvorfor er det, at danskerne skal betale for hans ophold i fængsel? Smid ham nu bare direkte ud, og brug de penge på noget mere fornuftigt!,« lyder det fra Jeanett Xenia Thomsen.

»Underligt han skal i fængsel i Danmark, send ham i fængsel i det land, han skal udvises til. En flybillet er væsentlig billigere end fængsel i DK,« skriver Michael Larsen.

Læs også:

Læs også:

'Sådan er reglerne'

Gimi Levakovic var i retten tiltalt for dødstrusler og for at have været i besiddelse af en skarpladt pistol. Det handler dog hverken om økonomi eller barmhjertighed, når sigøjnerbossen skal afsone i dansk fængsel, forklarer anklager i sagen, Annika Jensen.

»Når man har fået en dom i Danmark, skal man også afsone den her. Sådan er reglerne, medmindre der er nogle specielle forhold . Når man så har afsonet dommen, bliver man efterfølgende udvist« siger Annika Jensen.

Læs også:

Gimi Levakovics ankede på stedet dommen via sin forsvarer Bjørn Elmquist. Ifølge anklager Annika Jensen overgår sagen nu landsretten, som skal tage stilling til ankespørgsmålet. Indtil da skal Levakovic, der har siddet varetægtsfængslet siden 2. maj i år, fortsat blive bag tremmer. Er landsretten enige i dommen, overgår sagen til Kriminalforsognen, der skal håndtere Levakovics afsoning.

Levakovic-familien tidliger udvist

Tidligere er tre medlemmer af Levakovic-familien ifølge bt.dk blevet dømt til udvisning til Kroatien for bestandigt efter at være blevet dømt for grove hjemmerøverier i Danmark.

Desuden er et fjerde medlem af familien for nylig blevet udvist i 12 år efter at have kørt vanvidskørsel i Københavns gader i en rus af hash og heroin.