Esbern Snare er dirigeret til det område, hvor dansk familie med tre børn og to hjælpere er kapret af somaliske pirater.

Det danske krigsskib Esbern Snare er dirigeret til det område, hvor en dansk familie med tre børn er blevet kapret, erfarer B.dk.

Hvor tæt krigsskibet er, og hvad dets opgave er, har det dog ikke været muligt at få klart.

Skibet blev kapret i Det Indiske Ocean og er ifølge Udenrigsministeriet på vej til Somalia Der befinder sig i alt syv personer om bord på det danske sejlskib, der er i færd med en jordomsejling.

Tre af de ombordværende er børn, mens de voksne udgøres af forældrene og to hjælpere. Alle er danskere.

- Søværnets Operative Kommando modtog et nødsignal fra det danske skib og påbegyndte straks en undersøgelse af, hvad der var sket med skibet og dets besætning. Beklageligvis er det blevet bekræftet, at skibet er kapret af pirater og at det nu ser ud til at have kurs mod Somalias kyst, siger Charlotte Stente fra Udenrigsministeriet til Ritzau.

Sejlskibet blev kapret den 24. januar, men indtil nu har kapringen været hemmeligholdt. De pårørende er nu underrettet. Udenrigsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvor gamle børnene er, eller hvorfra de ombordværende stammer.