Henrik Qvortrup risikerer to års fængsel ved dagens domsafsigelse over de seks tiltalte i Se og Hør-sagen

Frikendt eller fængsel? Mere end to år efter, at sagen begyndte at rulle i BT, falder der i dag endelig dom over de tiltalte i danmarkshistoriens største medieskandale, Se og Hør-sagen.

Anklageren har krævet op mod to års fængsel til Henrik Qvortrup, der var chefredaktør for Se og Hør, da samarbejdet med den såkaldte tys-tys-kilde begyndte. Han udnyttede sit arbejde som it-operatør hos IBM til at skaffe oplysninger om kendtes og kongeliges brug af kreditkort hos Nets. Oplysninger, som han solgte videre til Se og Hør, som med oplysningerne i hånden kunne finde de kendte.

Henrik Qvortrup vil ikke kommentere sagen forud for domsafsigelsen ved Retten i Glostrup. I stedet svarer hans advokat Anders Németh.

»Der har fra vores side gennem hele processen været en påstand om frifindelse, og den står vi naturligvis ved,« siger Németh, der endnu ikke vil afsløre, om man vil anke dommen, hvis den ender med fængselsstraf til Qvortrup.

Tys-tys-kilden, Peter Bo Henriksen, risikerer op mod tre års fængsel i sagen, der ifølge anklageren omfatter oplysninger fra 163 kendissers kreditkort.

Fyret fra Se og Hør

Udover de to er Henrik Qvortrups efterfølgere i chefredaktørstolen, Per Ingdal og Kim Henningsen, også tiltalt og risikerer op mod to års fængsel. Desuden er de tidligere Se og Hør-journalister Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen på anklagebænken, hvor de kræves idømt otte til ti måneders betinget fængsel.

Sidstnævnte blev i 2011 fyret fra ugebladet, hvorefter han senere skrev bogen ’Livet, det forbandede’, der fik skandalen til at rulle.

Ken B Rasmussen har sagt, at han med stor sandsynlighed vil anke dommen, hvis han får fængselsstraf.

»Men det er ikke så meget fængsel, der for mig er straffen – det er mere advokatregningen. De sidste skøn ligger på op mod en halv million per mand. Det er ret heftigt,« sagde han til TV 2 i begyndelsen af november.

Udover de seks tiltalte, der fortsat erklærer sig uskyldige, er to personer allerede dømt i sagen efter at have tilstået. Lise Bondesen, der var nyhedschef på bladet, fik seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste. Samme dom modtog den tidligere redaktionschef Kim Bretov. Derudover blev Aller Media A/S, der udgiver Se og Hør, idømt 50 dagbøder af 200.000 kroner, hvilket svarer til 10 millioner kroner.