For første gang nogensinde udleveres en dansk statborger til et land udenfor EU. 41-årige Camilla Broe, der anklages for bl.a. narkosmugling, skal atter engang vinke farvel til sin ti-årige datter, der bor i Danmark.

Østre Landsret afsagde i dag kendelse i sagen om den 41-årige danske kvinde, Camilla Broe, som USA har krævet udleveret for omfattende narkosmugling og hvidvask af penge.
 
Med Landsrettens godkendelse af udleveringen, er det første gang nogensinde, at en dansk statsborger udleveres til retsforfølgelse i et land uden for EU. 

 - Jeg er på bar bund. Sådan lyder det fra Camilla Broe, der nu står over for udlevering til USA, hvor staten Florida vil retsforfølge hende i forbindelse med en narkosag, der stammer tilbage fra 1990'erne.

- Jeg er dybt rystet, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg har slet ikke ord for, hvordan jeg har det, lyder det fra kvinden, der også er mor til en datter på 10 år.

Kvinden modtog Østre Landsrets afgørelse i sit hjem i Hellerup og blev kort tid efter ved middagstid anholdt af politiet. Hun risikerer nu at blive varetægtsfængslet, når  hun klokken 15 skal i grundlovsforhør. Ifølge hendes advokat Michael Juul Eriksen fordi, at myndighederne er bange for, at hun vil stikke af. Hele sagen tærer enormt på Camilla og hendes datter.  

- Camilla har det selvfølgelig ikke godt med det her og føler, at det er umenneskelig og urimelig, at USA tager en 15 år gammel sag og beder om at få hende udleveret. Hun havde lige bygget sit liv i Danmark op igen og fået sin datter tilbage - og det er nu helt smadret. Vi har psykologudtalelser på, hvor svært det har været for datteren at skulle undvære sin mor i første omgang. Hun havde fået det bedre, efter at de var blevet genforenet, og nu sker det her så," fortæller Camillas advokat Michael Juul Eriksen.

Udleveringen af den 41-årige enlige mor er den første af sin art i dansk retshistorie.

Det var tilbage i sommeren 2007, at USA bad Danmark udlevere Camilla Broe. Det godkendte justitsministeriet i første omgang under henvisning til antiterror-pakken, der gør det mulig at udlevere egne statsborgere i sagen om terror og anden grov, international kriminalitet.

Byretten i Lyngby havde imidlertid en anden opfattelse og ophævede derfor i august sidste år ministeriets godkendelse, fordi dommeren mente, at afgørelsen var i strid med lovens bestemmelser.

Camilla Broe vil nu forsøge at få sagen indbragt for Højesteret.