Den rufferidømte Anni Fønsby skal først på anklagebænken igen næste sommer.

Dermed kan hun formentlig se frem til et helt år i friheden, inden en dom fra landsretten risikerer at sende den tidligere Playboy-model endegyldigt i fængsel.

Det er travlhed hos Anni Fønsbys (i dag Brinch, red.) forsvarer Ole Schmidt og en ophobning af sager i landsretten, som er med til at forhale ankesagen.

- For mit vedkommende får jeg ikke tid førend i marts eller april næste år. Men mit bedste bud er, at sagen først kommer for landsretten engang efter sommerferien 2011, vurderer Ole Schmidt.

37-årige Anni Fønsby blev i mandags idømt to års ubetinget fængsel.

Retten i Odense vurderede, at Anni Fønsby ulovligt havde tjent millioner af kroner som bordelmutter på i alt otte forskellige massageklinikker rundt omkring i Danmark. Anni Fønsby føler sig dog uskyldig dømt og valgte prompte at anke sagen til landsretten.

Sagen forventes at blive berammet til omkring ti retsdage. Bliver Anni Fønsby dømt skal der først findes plads i et af landets fængsler, og dermed kan der let gå et år, førend Fønsby kan begynde sin afsoning.

En udsigt der ikke behager sagens hovedperson.

- Anni har overhovedet ingen interesse i at trække sagen ud. Hun vil bare gerne havde det overstået og ud af verden, siger advokat Ole Schmidt.

Det er ikke usædvanligt med lange ventetider i ankesager. Således måtte Farums tidligere bykonge Peter Brixtofte vente i otte måneder fra byrettens dom for mandatsvig til stadfæstelsen i landsretten i 2007.

Erik skal redde hende

Udover de to års ubetinget fængsel skal Anni Fønsby betale mere end 6,3 millioner kroner til den danske statskasse. Hun har selv forklaret, at hun stort set intet ejer, og dermed kan hun være dybt forgældet resten af livet.

Faktisk kan kun hendes mand, den tidligere it-milliardær Erik Damgaard, betale hendes gæld, uden at hun også skal betales skat af pengene.

- Det kan ske, hvis parret laver en særlig ægtepagt, fordi der er tale om et så usædvanligt stort beløb. Samtidig må han ikke give hende så mange penge, at han er ude af stand til at betale sin egen eventuelle gæld, siger advokat Viggo Bækgaard, ekspert i ægteskabsret.

Parret Fønsby-Damgaard har i forvejen lavet en ægtepagt, som sikrer dem fuldstændigt særeje over, hvad de hver især ejer.