Arkivfoto: Politiet på arbejde i København
Arkivfoto: Politiet på arbejde i København Foto: Martin Sylvest Andersen

Fredag aften truede medlemmer af en kendt københavnsk indvandrerbande de ansatte på tre københavnske bordeller for at få betalt beskyttelsespenge. Ifølge bt.dks oplysninger afleverede medlemmerne et telefonnummer til de ansatte og krævede, at der skulle ringes op på det indenfor 24 timer.

- 'Ellers kommer vi og smadrer det hele' sagde de. Der var tre, og de var maskeret med bandanas, så man ikke kunne se deres ansigter. Det var ligesom en gangsterfilm. Jeg trykkede på overfaldsalarmen, og så holdt en af dem en kniv op for halsen af mig og sagde 'det er alvor det her, ved I ikke, hvem vi er', fortæller en ansat på et af bordellerne til bt.dk.

Ifølge bt.dks oplysninger er der tale om medlemmer af en forholdsvis ny indvandrerbande, LTF, (Loyal to Familia, red.), der ved 18-tiden fredag aften opsøgte tre bordeller og afleverede et telefonnummer med krav om der blev ringet inden for 24 timer.

- Jeg er rystet og bange. Hvis jeg havde været ansat i en forretning havde jeg fået krisehjælp. Men jeg er nødt til at gå på arbejde igen, jeg har vagt frem til mandag. Politiet siger vi skal slå alarm, men det er også politiet, der truer med at sigte os, selv om alt er lovligt og vi betaler skat og moms, siger den ansatte, der arbejder som telefondame på et af bordellerne til bt.dk.

Hos sex-arbejdernes interesseorganisation er man rystet over truslerne, og kræver nu at justitsminister Morten Bødskov kommer b.la.  telefondamerne til undsætning.

- Flere sexarbejdere og telefondamer tør ikke gå til politiet. De er bange for, at de på den måde selv bliver mål for indsatsen mod 'prostitutionens bagmænd', siger Jelena Estella fra Sexarbejdernes Interesse Organisation (SIO).

Ifølge Jelena Estella har to af de tre bordeller dog meldt truslerne til politiet. Hos Københavns Politi bekræfter man, at der har været to episoder.

- Men vi er i gang med en efterforskning og kan ikke sige noget - vi så helst, der slet ikke blev skrevet om sagen på nuværende tidspunkt, siger Jan Højer, central efterforskningsleder hos Københavns Politi.

Loyal to Familia (LTF), som ifølge bt.dks oplysninger står bag truslerne på bordellerne, er især aktiv på det indre Nørrebro og har i den senere tid været meget aktive og aggressive b.la. på tankstationer i området. Gruppen består angiveligt af helt op til 60 medlemmer, og er ifølge bt.dks oplysninger rekrutteret blandt folk med tllknytning til indvandrerbande-miljøet omkring Blågårds Plads på Nørrebro.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.