En 71-årig mand gik fredag aften amok med sin elscooter en byfest på Bløden i Frederikssund. Hele to gange kørte han 12-årig Sara Benfeldt Carlsen ned. Også en 41-årig kvinde blev påkørt af manden, der er sigtet for vold. Det skriver Politirapporten.nu.

Pigens bonusfar fortæller til BT, at hun stadig er dybt chokeret over episoden.

- Min kæreste, hendes to børn og jeg tog til byfest i fredags, så Sara kunne se Basim og hygge sig med nogle veninder. Men vi havde ikke været der ret længe, før den her mand kom på sin elscooter og kørte ind i Sara, siger Thomas Svingfors Olesen.

Sara Benfeldt Carlsen blev væltet forover og lå stadig nede i græsset, da den gamle mand på scooteren slog til igen.

- Vi råbte, hvad han havde gang i. Alligevel bakkede han bare baglæns og kørte endnu engang ind i Sara - denne gang over hendes hånd. Jeg forsøgte at få ham til at stoppe, men han var fuldstændig kold og ligeglad, siger Thomas Svingfors Olesen.

I stedet satte den 71-årige kursen mod en 41-årig kvinde, som fik sin ene fod kørt over.

Thomas Svingfors Olesen gik hen til vagterne og bad dem om at få fjernet manden fra pladsen. De tilkaldte politiet og en ambulance. Mens Sara Benfeldt Carlsen blev undersøgt, afhørte politiet hendes bonusfar, hvorefter de gik ind for at finde den 71-årige.

- Nogle vagter havde taget nøglerne til hans elscooter. Jeg stod lige ved siden af og hørte, at han smilede og grinede til politiet og sagde, at det kendte han ikke noget til. Hvis man oplever en voldsmand, der har gjort skade på et barn og bare griner af det, så bliver man altså arrig.

Familien overvejer nu et civilt søgsmål mod manden for svie og smerte og mener, at kommunen bør gribe ind.

- Nogen skal fratage ham det køretøj, for han er livsfarlig for sine omgivelser, når han kører rundt med så høj en promille. Men han kan åbenbart ikke sigtes for spirituskørsel, da han er gangbesværet og derfor sidestilles juridisk med en gående, selvom han sidder i en tung vogn.

Den unge pige slap uden at brække noget. Men hun har haft en del smerter og blev søndag formiddag kørt til observation for hjernerystelse på Hillerød Hospital.

- Hun fejler heldigvis ikke noget alvorligt, men er i chok. Hun har ikke spist noget hele søndagen og vil ikke ned til byfesten igen. Det viser med tydelighed, at hun er dybt chokeret, siger Thomas Svingfors Olesen.

Vagtchefen for Nordsjællands Politi havde søndag aften ingen yderligere kommentarer til sagen.

Andre læser også