Klap i numsen, kys på kinden og kække blikke.

Den 33-årige mand, der nu er sigtet og fængslet for i sidste uge at have bortført en fire-årig pige fra en børnehave i det vestlige Aarhus og voldtaget hende, har ifølge flere mødre i området længe været lidt for interesseret i små børn.

Mødrene Tanja Tøfting og Mette Brockmann - samt en tredj mor, der ønsker at være anonym - fortæller til BT, at de alle tre har oplevet, at den 33-årige mand har opført sig ubehageligt, seksuelt grænseoverskridende og truende over for deres børn. Ifølge mødrene har den nu fængslede gennem årene flittigt forsøgt at lokke børn på nærliggende legepladser, børnehaver, fritidsklubber og skoler med alt fra chokoladekiks, nuttede hunde og løfter om lottomillioner.

Den 33-årig nægter sig skyldig, men blev torsdag varetægtsfængslet i foreløbig fire uger og sigtet for at have løftet en fire-årig pige over hegnet fra hendes børnehave dagen før og bortført hende. I over en time var den lille pige frihedsberøvet, mens gerningsmanden ifølge politiet udsatte hende for flere former for sexovergreb. Pigen forsvandt fra Børnehuset Snogebæksvej i Hasle i det vestlige Aarhus onsdag middag og kom først tilbage efter omkring 70 minutters bortførelse, da gerningsmanden kørte hende tilbage i sin bil og satte hende af på egen hånd i nærheden af børnehaven.

Spørger man mødrene i området, er de rystede, men ikke særligt overraskede. Ifølge mødrene har politiet bekræftet over for dem, at den nu anholdte er identisk med den mand, der tidliger har været i nærkontakt med deres børn. Blandt andre 28-årige Tanja Tøfting, mor til tre og gravid, har længe advaret mod den 33-årige mand:

»Problemet er, at han har en imødekommende udstråling og karisma. Han er så venlig, at alle stoler på ham. Jeg eller min mand møder ham næsten hver morgen, når han går tur med hundene. Han går fra den ene børnehave til den anden, og gennem hegnene lader han børnene hilse på sine hunde. På den måde er det jo klart, at han vinder folks tillid,« siger hun.

28-årige Tanja Tøfting og hendes familie. 8-årige Gabriella til venstre.
28-årige Tanja Tøfting og hendes familie. 8-årige Gabriella til venstre.
Vis mere

Hendes ældste datter, otte-årige Gabriella, blev i februar 2015 kysset af den 33-årige mand. Selv om det er to år siden, kan Gabrialla sagtens huske hændelsen.

»Det var ikke var så lang tid efter jul, ham manden kyssede mig. Der var sne, og jeg ville kælke henne på den store legeplads. Han var der allerede og var i gang med at kælke med en anden pige. Jeg gik derhen, fordi jeg ville rutsche. Og så lige pludselig kyssede han mig. Det var ikke rart,« siger otte-årige Gabriella.

Hendes mor blev bagefter med sine egne ord ‘rasende’, og konfronterede både den 33-årige og politiet med episoden.

»Vi er heldige at have en pige, der tør fortælle os om den slags. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange andre børn, der kan være blevet udsat for noget lignende. Vores datter ‘slap’ med et kys på kinden, men det er jo absurd at tænke på, hvad den fire-årige kan have været udsat for i den time, hun var bortført,« siger hun.

Som en udløber af kysse-episoden blev den nu 33-årige mand i efteråret 2015 idømt tre måneders betinget fængsel, fordi han gik amok, da Gabriellas far tilfældigt mødte ham ved et affaldsdepot og bad ham holde sig fra hans små døtre. Den 33-årige både slog og sparkede på den pigernes liggende far, ligesom han bagefter forfulgte ham med en 18 cm lang kødkniv og en 15 cm lang kødøkse i hænderne og truede med at slå ham ihjel.

En domsmandsret ved Retten i Aarhus gjorde de tre måneders fængsel til den nu 33-årige afhængig af 80 timers samfundstjeneste, fremgår det af dommen, som BT er i besiddelse af. Dommen betød samtidig, at den nu 33-årige blev bedt om ikke længere at deltage i klubarbejdet med børn og unge ved den lokale kirke.

»Da Tanja ringede og sagde, at der var en sag, vendte jeg den med det samme med formanden for vores børne- og ungdomsarbejde. Vi blev enige om, at jeg skulle tage en snak med ham. Det gjorde jeg. I lyset af sagen kunne vi ikke have kontakt med ham længere og har ikke set ham i kirken siden. Han blev meget ked af det, men måtte tage det til efterretning,« siger præst ved Helligåndskirken - Torben Trams - til BT.

Tanja Tøfting og hendes mand er ikke de eneste, der har oplevet, at deres barn har været udsat for ubehageligheder fra den nu fængsledes side. Også en 31-årig mor - som har ønsket anonymitet, men hvis navn er redaktionen bekendt - fortæller, at hendes søn har haft dårlige oplevelser med ham.

»Det går langt tilbage med ham. Han har længe haft ry i området som børnelokker med usunde tendenser. Han går rundt på legepladserne og klapper børn i numsen, kysser dem, eller lover dem ferier. Det er også sket for min søn. Og så bilder han dem ind, at han har vundet i lotto og gerne vil give dem alt muligt, hvis de bare lige tager med ham hjem,« siger hun.

Hendes søn er fan af fodboldklubben Barcelona. Det vidste den 33-årige tilsyneladende og en dag på legepladsen havde han derfor tilbudt hendes søn en rejse til Barcelona. Det kom sønnen hjem og fortalte om, og hun begyndte at advare andre i kvarteret mod ham. Det faldt tilsyneladende ikke i god jord hos den 33-årige.

»I et hjørne af skolegården truede han ham med, at han ville smadre ham, hvis min søn ikke fortalte alle, at han havde løjet om børnelokkeriet. Min søn kom grædende hjem fra skole, så jeg kontaktede politiet. Det er jo helt vanvittigt, at han går så vidt med den slags,« siger den 31-årige mor.

Hun konfronterede efterfølgende den 33-årige og hans forældre.

»Jeg sagde til ham, at han aldrig nogensinde skulle komme i nærheden af min søn igen. Og anbefalede dem i øvrigt at søge hjælp. For sådan noget gør man jo ikke,« siger hun.

Da det i sidste uge kom frem, at den fire-årige pige var forsvundet fra Børnehuset Snogebæksvej, var hun ikke i tvivl om, hvem der stod bag. Gerningsmanden var dog på det tidspunkt ikke blevet fængslet, så hendes søn turde ikke tage i skole dagen efter.

»For et år siden havde jeg et barn i Børnehuset Snogebæksvej, og så jeg gik jeg op og advarede dem om fyren her. For hver dag går han ture med sine hunde og snakker med alle små børn i området - også ved institutionerne. Man kan se på ham, at han nyder kontakten lidt for meget, og jeg var bekymret for min datter. Det er utroligt, at han først er blevet stoppet nu. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det ligeså godt kunne være sket for mine børn,« siger hun.

Også andre børnehaver i området har ifølge oplysninger til BT oplevet problemer med den 33-årige mand.

35-årige Mette Brockmann er mor til tre børn og medlem af forældrerådet i Børnehaven Charlottehøj, der også ligger i området. Hun fortæller, at den formodede gerningsmand flere gange har opført sig truende.

»Han kom for tæt på børnehaven og råbte skældsord efter en pædagogmedhjælper ude på legepladsen, mens min datter var tilstede. Senere trængte han ind i børnehaven og var truende overfor personalet der, inden de fik ham smidt ud. De kvindelige pædagoger var utrygge ved ham, så i en periode var der ekstra personale på, når institutionen skulle åbnes og lukkes, for de følte sig utrygge,« siger hun.

Episoden skabte så meget utryghed, at Børnehaven Charlottehøj fik en aftale med politiet om, at ordensmagten ville rykke hurtigt ud, hvis manden, der trængte ind i børnehaven, vendte tilbage. Søren Aakjær, chef for skoler, dag- og fritidstilbud i Aarhus Kommune, bekræfter over for BT, at der var sådan en aftale.

I et referat fra et bestyrelsesmøde fra Dagtilbud Hasle, som BT har fået indsigt i, er episoden omtalt. Her nævnes det, at manden, der trængte ind i børnehaven, i forvejen havde polititilhold på Hasle Skole og Katrinebjergskolen. Aarhus Kommune vil hverken be- eller afkræfte, at den sigtede har polititilhold på skolerne.

Mette Brockmann har også tidligere skrevet til boligforeningen i området for at få ham smidt ud. For som mor var det utrygt at have ham boende i kvarteret.

»I starten troede jeg - som så mange andre - at han var en rar, ung mand. Han har læst til pædagog, været i praktik i fritidsordninger og på skoler og har brugt meget tid som fodboldtræner. Det er virkelig godt, at sandheden er kommer frem i lyset, og han er kommet ind at sidde,« siger hun.

BT har forelagt rækken af nye oplysninger for Østjyllands Politi, som allerede i fredags bekendtgjorde, at man grundigt ville undersøge, hvilke tidligere hændelser med relation til den sigtede, der måtte være anmeldt. Chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, siger, at oplysningerne vil indgå i efterforskningen.

»Vi er fuld gang med efterforskningen og kan ikke kommentere nærmere på konkrete sager og hændelser. Men de episoder, som mødrene nævner, vil sammen med eventuelle andre hændelser indgå som en del af efterforskningen.«

RETTELSE: En af mødrene har efter udgivelse ønsket at være anonym af hensyn til søn. Hendes navn er derfor blevet slettet, men hendes identitet er redaktionen bekendt.