En 56-årig mand fra Birkerød er blevet idømt ni måneders ubetinget fængselsstraf for oralsex og analsex med en 14-årig dreng.

Det skriver Sjællandske Medier.

Retten i Helsingør har torsdag afsagt dom i sagen om en 56-årig mand, der var anklaget for voldtægt af en 14-årig dreng.

Den 56-årige har allerede siddet varetægtsfængslet i fire måneder, men er nu blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel for to tilfælde af oralsex og et tilfælde af analsex med den 14-årige dreng, skriver sn.dk.

Den 14-årige dreng kom i kontakt med den 56-årige mand på et chatforum på Superchat, hvor fyre kan kontakte fyre i det østlige Danmark. Den 14-årige skrev under navnet 'ungdreng' og kom her i kontakt med en 56-årig mand, der kaldte sig 'AktivTyrker' og 'AktivAli'.

Den 14-årige dreng og den 56-årige mand skrev mange beskeder til hinanden tilbage i marts, som endte med at de to mødtes.

Den 56-årige mand overtalte nemlig drengen til at sende nøgenbilleder af sig selv, som han efterfølgende brugte mod drengen og truede med at sende til hans familie og venner, hvis ikke han ville mødes med ham.

Under domsafsigelsen lagde dommer Allan Gaardbo ifølge Sjællandske Medier vægt på, at den 56-årige flere gange havde muligheden for at undgå at rode sig ind problemer, da den 14-årige gentagne gange havde skrevet, at han kun var 14 år gammel.

»Men det fik ikke tiltalte til at holde sig tilbage. Det forhold interesserede ham slet ikke,« sagde Allan Gaardbo ifølge sn.dk.

Allan Gaardbo afgjorde, at det seksuelle samkvem juridisk set var sket under en form for tvang.

Ifølge sn.dk foregik de seksuelle overgreb i den sydlige del af Fredensborg Kommune i arealerne omkring naturområdet Fredtoften.

Den 56-årige har siddet varetægtsfængslet siden 30. marts. Og har tidligere erkendt at have fået oralsex to gange, men påstod, at den 14-årige gjorde det frivilligt, og at han lignede en dreng, der var ældre.

Nu er der faldet dom i sagen.