Ed Sheeran fortæller i sit første sit-down-interview i lang tid, at hans lynkarriere bragte ham ud i et misbrug. Det fortæller han til tv-værten Jonathan Ross, skriver Daily Mail.

Den 26-årige guitarcharmør, der der er kendt for hits som 'Lego House' og 'Shape of You' var i sidste uge ude for en cykelulykke, hvor han brækkede begge arme flere steder. Uheldet skete, da han var på vej på pub.

Verdensstjernen tog tilsyneladende ikke megen notits af skaderne, for han satte sig blot op på cyklen og holdt sig til den oprindelige plan: Pubben.

»Da det skete, rejste jeg mig op og tænkte “Det gjorde ondt”, og så cyklede jeg hen til pubben. Jeg tog hjem, gik i seng og vågnede op klokken fem om morgenen med store smerter. Så tog jeg på hospitalet,« fortæller han til talkshow-værten Jonathan Ross i det populære Jonathan Ross Show.

Uheldet har gjort, at Sheeran har aflyst en række koncerter i Asien, fordi armene skal hele helt, hvis han skal gøre sig forhåbninger om nogensinde at spille guitar igen.

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at den rødhårede englænder godt kan lide en velskænket fadøl, men i interviewet fortæller han nu, at lynkarrieren også bragte ham ud i et stofmisbrug.

Ed Sheeran fortalte i slutningen af 2015, at han holdt pause, fordi han var træt af, at fans og anmeldere tog dårligt imod hans musik. Derfor mente han, at han var nødt til at stoppe op og genfinde sig selv.

Men sandheden var i virkeligheden en anden.

For fristelserne blev simpelthen for store, fortæller Ed Sheeran.

»Alle faldgruberne, som man læser om, så jeg mig selv falde ned i. Mest af alt faldt jeg i stofmisbruget. Jeg havde aldrig rørt noget. Jeg begyndte at glide ind i det, og det er derfor, jeg tog et år fri og skred fra det hele.«

Stjernen tog derfor ud i den store verden, uden iPhone og sociale medier - langt væk fra de hujende fans.

Efter en pausen har Sheeran sørget for at arbejde hårdt og fokusere på musikken.

»Jeg fokuserede på musikken og kan ikke arbejde, når jeg er påvirket. Jeg kan ikke skrive sange, når jeg er påvirket, og jeg kan ikke optræde, når jeg er påvirket, så jo mere jeg arbejdede, desto mindre skete der (på misbrugsfronten, red.)«

Nu må man så håbe, at Sheeran kan holde sig fra de værste varer, når de brækkede arme gør det umuligt at spille guitar det næste stykke tid.