Trods en mindre hjernerystelse og 20 sting i ansigtet efter et voldsomt cykelstyrt har den kendte stylist Dennis Knudsen fået grønt lys til at deltage i Ironman-konkurrencen i København søndag.

Den positive melding fik stjernestylisten for kort tid siden efter et besøg på plastikkirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Her gav lægerne Dennis Knudsen grønt lys til at deltage - så længe han sørger for at passe på det sår i ansigtet, han fik efter lørdagens voldsomme styrt på cyklen.

- Jeg må gerne deltage, så længe jeg husker at rense og vaske såret, efter jeg har været i vandet. Jeg har fået nogle specielle salver og væsker, som jeg skal rense sårene i, så der ikke går infektion, lyder det fra en tydelig lettet Dennis Knudsen, da bt.dk får fat i ham fredag eftermiddag - kun to dage før den store konkurrence løber af stabelen.


Et cykelstyrt i lørdags var nemlig ved at sætte en alvorlig stopper for stylistens ønske om at deltage i den hårde konkurrence. Lørdag den 10. august røg Dennis Knudsen således en tur i asfalten under en træningstur i København. Styrtet sendte den kendte stylist direkte på Rigshospitalets Traumecenter og kostede ham en mindre hjernerystelse og 20 sting i ansigtet.

- Jeg har hele tiden håbet, at jeg fik lov til at deltage i konkurrencen, men var mit sår i ansigtet ikke groet ordentligt sammen, ville jeg ikke stille op. Men lægerne synes, at det så rigtig pænt ud. Jeg er virkelig helet pænt på en uge, siger Dennis Knudsen, der har været ude og løbetræne de sidste par dage.

-  Hjernerystelsen gav hovedpine de første par dage, men nu mærker jeg ikke mere til den - heller ikke når jeg har løbet. Men jeg har ikke cyklet siden ulykken. Det vil jeg så gøre i aften, når jeg får fri fra arbejde kl. 18.00. Det skal bare være en lille symbolsk tur, for jeg vil ikke træne for hårdt her i dagene op til løbet, siger Dennis Knudsen.

Dennis Knudsen har lagt sit liv om, og den toptrænede stylist har således trænet benhårdt for at kunne gennemføre søndagens  Ironman-konkurrence, der består af 42,195 km løb, 3,8 km svømning og 180 km cykling.

Havde lægerne sagt nej, var Dennis Knudsen dog indehaver af en 'reserve-plan':

- Så ville jeg være gået på druk og sørget for at blive stangstiv, lyder det grinende fra Dennis Knudsen, der dog er glad for, at dén plan er ændret. Han ser frem til at trække i motionstøjet søndag og give den hele armen.
 


I maj gennemførte stylisten Ironman-konkurrencen på Lanzarote, og søndag skal det så foregå på 'hjemmebane' i København.

Også Kronprins Frederik planlægger at trække i motionstøjet søndag for at deltage i konkurrencen, der kaldes KMD Ironman Copenhagen. Kronprinsen har startnummer 45 og er med den første startgruppe, der bliver sendt ud i bølgerne ved Amager Strandpark kl. 7 søndag morgen.