Kun de nærmeste venner og familie var torsdag eftermiddag mødt op i Skovshoved Kirke for at sige et sidste farvel til Søsser Krag.

Den 51-årige datter af tidligere statsminister Jens Otto Krag og skuespiller Helle Virkner sov lørdag stille ind efter mange års svær sygdom.

Søsser Krag blev bisat fra samme kirke, hvor hun i 2009 tog afsked med sin mor. Og bisættelsen blev også afholdt også i helt samme ånd, som da venner og familie for fem år siden sagde et sidste farvel til Helle Virkner. Kun de nærmeste var inviteret, og bisættelsen blev holdt af præst Johannes H. Christensen, ligesom gæsterne bagefter indtog gravøllet på Skovshoved Sejlklub.

Se billederne: Her siger venner og familie farvel til Søsser Krag

Blandt gæsterne var forfatter Lise Nørgaard, skuespiller Niels Ellegaard og Caroline Reichhardt, datter af Poul Reichhardt.

Også Søsser Krags storebror, Jens Christian, deltog, samt ægteparret Poul og Bente Poulsen, der har været venner med familien Krag i mere end 40 år, og som siden Helle Virkners død har ageret værge for Søsser Krag.

Her er Søsser Krags liv i billeder

Efter bisættelsen kørte den marguerit-belagte kiste af sted på sin sidste rejse, og om et par dage stedes asken til hvile ved siden af Helle Virkners grav på Ordrup Kirkegård.

Søsser Krag har gennem årene kæmpet med både et alkoholmisbrug, svær sklerose og en kræftsygdom. Hun var kun 25 år gammel, da hun fik diagnosen sklerose, og sygdommen udviklede sig hurtigt og voldsomt, og de sidste mange år har hun været lænket til en kørestol og haft brug for hjælp døgnet rundt.

Siden morens død har hun boet på et værested i Ballerup. Også flere af beboerne fra værestedet er torsdag mødt op for at vise en sidste respekt.

I 2009 fik hun konstateret brystkræft og blev året efter opereret på Herlev Sygehus. Særligt det sidste år er Søsser Krag blevet svagere og svagere, og sygdommen påvirkede til sidst både hendes tale og tanker. Det kunne Billed Bladet berette, da de sidste år besøgte Søsser Krag i forbindelse med hendes 50 års fødselsdag. 

Andre læser også