Miss Universe, den 21-årige amerikaner Olivia Culpo, risikerer at få indisk politi på nakken, efter hun har overtrådt de strikse regler i det indiske gravtempel Taj Mahal.

Ved et besøg i det 360 år gamle monument Taj Mahal siger regelsættet, at man stiller skoene udenfor eller i det mindste tager dem af og bærer dem rundt i hånden. Det gjorde skønheden Olivia Culpo også under hendes besøg i søndags.

Men efterfølgende valgte hun at tage et par røde højhældede sko på ude i templets kendte have, som er samme sted, hvor Prinsesse Diana blev fotograferet i et legendarisk foto tilbage i 1992. Olivia Culpo iførte sig skoene i forbindelse med en reklamefotografering.

Det har fået den Notorisk Arkæologiske Enhed i Indien, ASI, til at indgive en klage til politiet over den 21-årige Miss Universe, samt hendes agentur, i forbindelse med besøget. Ingen havde nemlig givet tilladelse til reklamefotografering og en sådan er nødvendig.

Ifølge en opsynsmand i Taj Mahal er opførslen fra Miss Universe både respektløs og fornærmende.

Politiet efterforsker lige nu sagen.

Taj Mahal er et islamisk mausulæum opført til ære for den daværende indiske hersker Shah Jahans afdøde hustru. Taj Mahal stod færdigt i 1648.