- Jeg har ligget på mange hotelværelser med min laptop og skrevet på det her projekt. Det var et meget rodet tidspunkt i mit liv at gøre det på.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Men hun gjorde det alligevel. Tina Dickow skrev musikken til Nikolaj Steens film 'Oldboys', selv om hun aldrig har prøvet at lave filmmusik før. Og så skulle hun oven i købet skrive det hele samtidig med at hun rejste verden rundt på turné. Det betød, at computeren skulle tændes, når aftenens koncerter var forbi. - Jeg var virkelig ude i ukendt territorium med det her. Det var en kæmpe udfordring, og derfor var jeg i første omgang faktisk bare glad for, at det lykkedes, smågriner sangerinden, der stadig ikke helt kan tro, at hendes musik nu er Robert-nomineret.

Blod på tanden

Arbejdet med musik og film overraskede Tina Dickow, der er vant til at skrive sine egne følelser og stemninger ned. - Pludselig skulle jeg jo få min musik til at passe til nogle billeder og nogle helt bestemte stemninger i filmen. Jeg kunne heller ikke brede mig over mange minutter, det skulle bare passe på sekundet, og det var et kæmpe puslespil. Men da filmen lå færdigklippet og Tina Dickow blev inviteret i biografen og se resultatet, gik puslespillet for alvor op. - Det var så fedt at høre min musik i den store sal og til filmen på det store lærred. Musikken var selvfølgelig bare alt for lav. Men det skal den jo være. Dén oplevelse gav sangerinden blod på tanden, og skal hun selv bestemme, er det ikke sidste gang, hendes musik kan høres på film. De mange Robert-priser bliver uddelt på søndag d. 8. februar, og Nikolaj Steens film er repræsenteret i ikke mindre end syv kategorier. På sin blog skriver Tina Dickow selv om Robert-prisen: - Sådan én ville se godt ud på kaminhylden...