Da statsminister Helle Thorning i går gik op ad den røde løber til Dronningens festaften i Aarhus Musikhus var det i en opsigtsvækkende bling bling-top magen til den popprinsessen Medina poserede i sidste år ved blandt andet Danmarks Indsamlingen.

Eneste forskel var farven.

Medinas trøje var med sølv-palietter, mens Helle Thorning glimrede i guld.

Foto: Christian Liliendahl
Vis mere

Helle Thorning er kendt for aldrig at oplyse, hvilke mærker hun har på, når hun får standardspørgsmålene om tøj, smykker og accessories af billedblads-journalisterne ved den slags lejligheder.

I følge BTs oplysninger er der to grunde til det.

Fordi Helle Thorning betragter det hun går i som en privatsag, og fordi statsministeren ikke vil fremstå som reklamesøjle, og derfor er særligt opmærksom på ikke at fremhæve bestemte mærker og produkter.

Foto: Kim Haugaard
Vis mere

BT kan imidlertid oplyse, at trøjen er fra sidste års kollektion af Malene Birger og at den i 2014 stod til 2.999 kroner.

Modellen hedder 'Zio Sequin Turtleneck', og betegnes af firmaet som »en jersey-top med stræk, der er foret med et glat og behageligt materiale«.

»Det ultra-moderne rullekravesnit er perfekt under en blød strik eller alene sammen med en strømlinet kort nederdel og hæle,« skriver Malene Birger på deres hjemmeside.

Helle Thorning havde imidlertid valgt sin egen komposition ved Dronningens festaften i Aarhus Musikhus, og havde kombineret guldtoppen med en lang, sort og løs nederdel samt en lille guld clutch.

Trøjen er udgået af Birgers kollektion, men hvis nogen skulle være interesseret i at ligne en popprinsesse fra sidste år eller en festklædt statsminister, er der i følge BTs oplysninger mindst et par stykker af By Malene Birgers 'Zio Sequin Turtlenecks' til reduceret pris på Trendsales.dk

Statsminister Helle Thorning vil ikke kommentere sit tøjvalg overfor BT.