Vi kender ham bedst som muskelmand og dansebamse, men nu er eliteudøveren Joachim B. Olsen klar til nye udfordringer. Han meddelte tidligere i dag, at han indstiller karrieren pga. skader.

- Min hjerne vidste allerede i april, at jeg skulle stoppe, men det tog nogle måneder at få hjertet med. Jeg har det ok. Man skal jo stoppe på et tidspunkt, og nu sagde min krop simpelthen fra, fortæller Joachim B. Olsen til bt.dk.

Kuglestøderen blev i april ramt af en diskusprolaps, og det er den, som stadig driller. Han fortsatte dog med at træne og håbede, at drømmen om først at stoppe efter OL i 2012 i London ville gå i opfyldelse. Men sådan skulle det ikke gå. Det er ikke første gang, at Joachim B. Olsen er blevet skader, men denne gang er skaden så slem, at et karrierestop er blevet fremskyndet.

Hvad fremtiden bringer er stadig uvist. Dog har sportsmanden allerede fået forskellige tilbud.

- Jeg har fået forskellige tilbud, som jeg vil gå og tygge på henover sommeren. Jeg kan ikke sige mere om, hvad det er, end at det er inden for sportens verden, afslører han.

Lige nu handler det om at finde fodfæste og nyde livet. Tiden skal bruges på det frivillige formandsjob i Dansk Elitesportsudøveres Forening og sammen med familien.

- Nu vil jeg nyde sommeren og min familie men også, at jeg for første gang i tyve år ikke skal ud og konkurrere, fortæller dansebamsen.

Den 32-årige jyde kan se tilbage på en lang og flot karriere, hvor han bl.a. har vundet OL-bronze i 2004. Desuden er han kendt for programmet 'Vild med Dans', hvor han dannede par med Marianne Eihilt.