Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Clemens har netop udgivet den nye single ”For Teenage Til Mig”, der handler om voksne mennesker, der opfører sig som teenagere.

Kender du også nogen i 30’erne, der stadig giver den lidt for meget gas i nattelivet og opfører sig lige så ubekymret som en, der lige er fyldt 19?

Det gør rapperen Clemens, og netop det fænomen handler hans nye single ”For Teenage Til Mig” om.

Den rutinerede rapper mener, at han selv gennemlever sin tredje ungdom: Han er 35 år, men hans ture rundt på spillesteder og klubber fortsætter i kraft af den musikkarriere, som allerede snart har varet 20 år.

Men når han ser en ven eller veninde, der ligger og kaster ’Små Blå’ op i stride strømme, har tabt nøgler, pung, mobil samt sin hukommelse og tilmed tungekysset med alt, hvad der havde en puls i baren, så er det ’For Teenage’ til selv en teenager som ham.

»Jeg kan se mange af mine venner, som ikke gider blive voksne. De går stadig på druk hele natten i weekenden og bruger hele søndagen på at have tømmermænd. Det er vigtigt at understrege, at nummeret ikke er en løftet pegefinger til den livsstil, men det er interessant, at ungdommen åbenbart varer længere i dag,« forklarer Clemens til BT.

»Man plejede at sige, at 30’erne var de nye 20’ere, men nu er det vist nærmere 40’erne – og så er 30’erne jo de nye teenageår,« fortsætter han.

Handler det at være 'For Teenage' kun om druk og tømmermænd?

»Nej, hvis man ikke kan bære sin egen vægt, hvis man ikke tager ansvar for sig selv og sine handlinger, og hvis man hele tiden går rundt og synes, at det er de andres skyld, og man er et offer - så er man helt klart også 'For Teenage',« siger Clemens.

Du kan høre den nye sang og se musikvideoen i toppen af denne artikel. Her kan den traditionelt skaldede Clemens også helt ekstraordinært ses med hår og Rockabilly-stil.