I interviewet herover fortæller Iron Maiden-forsanger Bruce Dickinson, hvordan hans sygdom har påvirket hans familie og om tilblivelsen af det nye album.

BT-læser Rasmus Stavnsborg vandt en flyvetur fra Wales til Paris med Iron Maidens forsanger ved roret.

Vi befinder os i et Boeing 737-fly på vej over Den Engelske Kanal med kurs mod Paris, da den skrattende stemme lyder fra førstepiloten:
»This is your captain speaking... scream for me, Flight 666!«
Ikke nogen vanlig melding fra et cockpit, men nu er vi heller ikke på nogen helt almindelig flyvetur. Flyet er ’Iron Maiden Flight 666’ og vores kaptajn er den flyvekyndige forsanger i bandet Iron Maiden, Bruce Dickinson.

Om bord er 150 fans, konkurrencevindere, pladeselskabsfolk og pressefolk, som skal besøge Guillaume Tell-studiet i Paris for at høre det nye Iron Maiden-album, ’The Book of Souls’, introduceret af Dickinson selv.
Blandt passagererne er BTs konkurrencevinder, 42-årige Rasmus Stavnsborg, en forstads-familiefar, der normalt varetager sit hverv i forsvarets bomberydningsenhed i
Dragør.
180 koncerter
Han opdagede allerede Iron Maiden som 8-årig. Som 15-årig så han sin første af i alt 180 (!) Maiden-koncerter og blev inkarneret fan.
I de seneste ti år har Rasmus været aktiv i den uofficielle fanklub Maiden Denmark, og han har rejst verden rundt for at opleve bandet: I Japan, Indonesien, Sydamerika, USA, Australien og overalt i Europa. Han er en del af et stort globalt netværk af inkarnerede Iron Maiden-fans.
Flyveturen begynder i Cardiff, Wales, hvor Dickinson driver sit luftfartsselskab Cardiff Aviation.
Senere efter flyveturen i det sensommerhede Paris befinder vi os nu i Iron Maidens studie. Beliggende i et smalt sidestrøg og oprindelig et lille varieté-teater med en intim scene, sal og balkon. Her dukker Bruce Dickinson op på scenen. På stolerækkerne foran sidder de forventningsfulde fans. 
92 minutters rock
»Normalt har man først øvelokale et sted og så studie et andet sted,« forklarer Maiden-sangeren oppe fra scenen.
»Men vi stod lige her og øvede vores nye sange, og så indspillede vi dem ellers bare, hvis vi syntes, de lød godt. Og da vi nåede til sang nummer seks, tænkte vi, ’ups, det bliver vist til et dobbeltalbum!’«
Det blev det, ja. I alt 92 minutters musik, svarende til en fodboldkamp plus tillægstid. Passende nok er aftenens lyttesession også inddelt i to ’halvlege’ med 20 minutters pause.
Meditation og headbanging
Åbningsnummeret ’If Eternity Should Fail’ bygges langsomt op og brager så ud i salen, fulgt op af single-forløberen ’The Speed of Light’ med sine kvarte ’Enter Sandmen’-riffs.
Nogle fans sidder nøje lyttende, enkelte nærmest i meditativ tilstand, mens andre rocker og headbanger løs, nedsvælgende Iron Maidens ’Trooper’-øl fra den frie bar vis à vis stolerækkerne.
»Umiddelbart lyder det mere som rock end heavy metal, men det er helt i orden,« fornemmer Rasmus i pausen, på vej op til nye forsyninger af Trooper-øl.
Efter at det 18 minutter lange nummer ’Empire of the Clouds’ har afsluttet albummet, sidder Rasmus og hans jævnaldrende følgesvend, Palle Larsen tankefulde tilbage. Det meget ambitiøse nummer har tilsyneladende henført de to gamle barndomskammerater og fans til et nyt stadie af Maiden-bevidsthed.
Kureret for kræft
Sangen er komponeret af Dickinson selv, og han synger aldeles blændende på albummet. Efter indspilningen blev Dickinson ellers diagnosticeret for en kræftsvulst ved tungen, men efter en vellykket operation er den 57-årige frontmand tilbage i fin form.  
»Jeg er glad for at være kureret, glad for det nye album, glad for at vi skal turnere igen... og glad, fordi jeg jo skal synge,« som Dickinson afslutningsvis forkyndte det til salens store applaus.
Turnéen vil indbefatte nye Maiden-territorier som Kina og Sydafrika, hvilket Rasmus allerede har taget seriøst ad notam, mens han afventer en dansk koncertdato, formentlig næste sommer.
’The Book of Souls’ er bandets første studie-udspil i fem år, siden det ellers formodede afskeds-album, ’The Final Frontier’.