Flaget vejede på halvt foran Kristkirken på Vesterbro, da den DR-legenden Jens Nauntofte fredag blev bisat.

Da kirkeklokkerne ringede på Enghave Plads i København fredag eftermiddag, stod en stor flok pårørende og holdt hinanden om skuldrene. Mange kendte ansigter fra DR var dukket op for at sige et sidste farvel til en stor legende i journalistikkens verden. Jens Nauntofte.

Det var en stor folkemængde, der fyldte fortovet og vejbanen foran kirken, og alle var mødt op for at sige farvel til Jens Nauntofte.
Det var en stor folkemængde, der fyldte fortovet og vejbanen foran kirken, og alle var mødt op for at sige farvel til Jens Nauntofte. Foto: Jens Astrup
Vis mere

På fortovet foran kirken ved Enghave Plads blev kisten båret ud. Orange-røde roser blev delt ud, og en efter en lagde de efterladte en blomst på kisten som et sidste farvel. Den første til at lægge sin rose på kisten var Nauntoftes hustru gennem 35 år, Maria Stenz.

Hustru Maria Stenz siger sit sidste farvel til sin afdøde mand, inden rustvognen forlader pladsen foran Kristkirken.
Hustru Maria Stenz siger sit sidste farvel til sin afdøde mand, inden rustvognen forlader pladsen foran Kristkirken. Foto: Jens Astrup
Vis mere

Den navnkundige udenrigskorrespondent i DR, Jens Nauntofte, blev som akut indlagt efter en kraftig tarminfektion opstod meget pludselig. Men lægerne kunne intet stille, og efter to uger i koma var den 78-årige journalists liv slut 27. marts.

Et univers for sig

Det var en berørt Reimar Bo Christensen, der foran kirken udtrykte sine følelser for sin tidligere kollega. Han var privat også gode venner med Jens Nauntofte, og tog ofte sin racercykel til kollegaens bolig i Nordsjælland, hvor der blev budt på kaffe og frokost.

»Han var et univers for sig. Hans egenskaber som journalist og hans store viden var beundringsværdigt. Særligt husker jeg en enkelt dag, hvor Jens Nauntofte og jeg var sammen i et meget intensivt forløb,« sagde Reimar Bo Christensen.

Dagen var 11. september 2001. De to arbejdede sammen i knap 12 timer, mens hele landet fulgte med på skærmen. Jens Nauntofte blev hurtigt kaldt ind til studiet, da det stod klart, hvad der var hændt.

Reimar Bo Christensen var mødt op til sin gode vens bisættelse. Jens Nauntofte blev 78 år.
Reimar Bo Christensen var mødt op til sin gode vens bisættelse. Jens Nauntofte blev 78 år. Foto: Jens Astrup
Vis mere

»Vi kendte ikke til terrorangreb på den måde, som det var sket i New York den dag, og Jens kunne med sin store udlandsviden gøre os alle sammen klogere på, hvad der var sket. Og jeg tror også, at hele Danmark vil huske ham for de mange gange, han har gjort os alle klogere,« sagde Reimar Bo Christensen.

Tidligere kollega pastor emeritus Mogens Hansen, var præst ved bisættelsen. I mange år var han en kendt radiostemme på P1 med programmerne ’Ved dagens begyndelse’, ’To om tro’ og ’Søndag morgen’.

TV Journalist Jens Nauntoft bisættes fra Kristkirken 7. april 2017. Præst ved bisættelsen var tidligere kollega fra DR, Mogens Hansen.
TV Journalist Jens Nauntoft bisættes fra Kristkirken 7. april 2017. Præst ved bisættelsen var tidligere kollega fra DR, Mogens Hansen. Foto: Jens Astrup
Vis mere
Også DR-korrespondent Steffen Kretz var til stede ved bisættelsen af Jens Nauntofte fredag eftermiddag.
Også DR-korrespondent Steffen Kretz var til stede ved bisættelsen af Jens Nauntofte fredag eftermiddag. Foto: Jens Astrup
Vis mere
Det var en brørt Steffen Gram, der foran kirken sagde flotte ord om sin gode ven. »Han var en utrolig dygtig journalist, og så var han min gode ven,« sagde han.
Det var en brørt Steffen Gram, der foran kirken sagde flotte ord om sin gode ven. »Han var en utrolig dygtig journalist, og så var han min gode ven,« sagde han. Foto: Jens Astrup
Vis mere