Frans Nielsen, Jannik Hansen, Mikkel Bødker og de øvrige danske NHL-stjerner på samme hold på dansk is. Det kan blive et scenarie om godt fire år.

Danmarks Ishockey Union har nemlig besluttet at byde på værtskabet for A-VM i ishockey i 2018. Det meddeler unionen i en pressemeddelelse.

- Jeg er stolt af at kunne afgive et meget stærkt bud på VM i ishockey 2018. Et ishockey-VM er et af verdens største sportsevents og dermed en stor og spændende udfordring for enhver arrangør, siger DIU's formand Henrik Bach Nielsen.

Den endelige beslutning for, hvor værtsskabet havner i 2018, tages ved IIHF's verdenskongres i Minsk til maj, når dette års VM bliver spillet.

Hvis A-VM i ishockey kommer til Danmark, skal de i alt 64 kampe spilles i den nye Copenhagen Arena i København samt i Jyske Bank BOXEN i Herning.

Dansk Ishockey Union har arbejdet sammen med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Herning Kommune om ansøgningen.

- Et VM i ishockey er noget af det største, vi i Danmark kan blive vært for, og med dette VM vil Danmark kunne fremskrive sin imponerende kalender med sport-events, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Danmark har tidligere budt på værtskabet for ishockey-VM i 2016, men trak buddet tilbage til fordel for Rusland. Derefter gik man i stedet efter at blive arrangør i 2017 sammen med Letland, men tabte til et bud fra Tyskland og Frankrig.

Umiddelbart ser det ud til, at Danmark kun er i konkurrence med Letland om VM i 2018.

VM i ishockey spilles over 17 dage og har deltagelse af 16 nationer.