Den tidligere danske landsholdsspiller Lasse Lassen er i gang med det, der bedst kan karakteriseres som et eksotisk og ganske atypisk ishockeyeventyr.

26-årige Lasse Lassen fra Herning valgte i forbindelse med sit studie at tage til Australien for at studere i et semester, og så var det, at tanken strejfede ham: Hvorfor ikke spænde skøjterne og prøve kræfter med australsk ishockey?

Frederikshavn White Hawks havde glæde af forwarden i sidste sæson, men den bedste danske liga blev således skiftet ud med den bedste australske, AIHL, som består af i alt otte hold fra hele landet.

Det er nok de færreste, der ved, hvordan ishockey spilles i Australien, og der er formentlig endnu færre, der overhovedet er klar over, at man spiller ishockey ’down under’. Det foregår dog heller ikke under helt normale omstændigheder.

»Først og fremmest spiller vi ikke tre gange 20 minutters perioder – vi spiller to perioder af 15 minutter og den sidste periode af 20 minutter. Det var lidt af et chok for mig, første gang jeg hørte det,« siger Lasse Lassen, der kan se frem til en helt særlig oplevelse.

»Desuden er der flere af hallerne rundt om i ligaen, der ikke har glas rundt langs banden, og generelt er standarden på nogle af hallerne et langt stykke under, hvad jeg har været vant til. Jeg er i hvert fald blevet fortalt, at jeg skal huske mit kamera, når jeg kommer til Canberra, for det skulle vist være lidt af en oplevelse i sig selv at træde ind i den hal – der er blandt andet ikke nogen udvisningsboks i hallen, så hvis man bliver udvist, skal man vist nok sætte sig op på tribunen blandt tilskuerne og køle af – haha.«

Lasse Lassen fortæller også om, at der i hallen i Perth kan blive så varmt, at banen mest af alt minder om noget, der skal bruges til vandpolo.

Melbourne Ice spiller normalt foran ca. 1.800 tilskuere på hjemmebanen i millionbyen.
Melbourne Ice spiller normalt foran ca. 1.800 tilskuere på hjemmebanen i millionbyen. Foto: Melbourne Ice
Vis mere

Den danske ishockeyspiller slår sine folder hos Melbourne Ice, og han bor sammen med sin kæreste i millionbyen. Han spiller gratis for holdet, ligesom resten af holdkammeraterne, der alle enten har fuldtidsstudie eller –arbejde. Set i lyset af det, er det utroligt, at flere afspillerne kører halvanden time hver vej for at komme i hallen. De australske spillere elsker sporten, og der er et fantastisk kammeratskab på holdet.

»Det er meget en stor familie, man er blevet en del af, hvilket ses, når spillere har fødselsdag – så bliver hele holdet inviteret til fest/barbeque. Det er noget, jeg ikke har oplevet de steder, jeg tidligere har spillet,« fortæller Lasse Lassen.

Australien er bestemt ikke kendt for ishockey, men udlændinge, der vælger at spille i ligaen, bliver vidner til at hæderligt niveau.

»Ishockey spilles på et ganske respektabelt niveau hernede, dog stadig et lille stykke fra Danmark. Rent fysisk er forskellen ikke så stor, da mine medspillere både skøjter, skyder og dribler ganske udmærket, samtidig med at de er i god fysisk form,« forklarer Lasse Lassen, der er født og opvokset i Herning.

26-årige Lasse Lassen spiller i denne sæson for Melbourne Ice i Australien, og det er en stor oplevelse for danskeren.
26-årige Lasse Lassen spiller i denne sæson for Melbourne Ice i Australien, og det er en stor oplevelse for danskeren. Foto: Melbourne Ice
Vis mere

Ifølge Lasse Lassens oplysninger er Melbourne Ice det største hold i Australien, og klubben har også den største fanbase af alle hold. Der er en ordentlig mængde af mennesker, der interesserer sig for sport.

»Melbourne er en fuldstændig sportsgal by og alle mennesker i byen (indbyggertal: ca. 4,5 millioner, red.) følger med i sport på den ene eller den anden måde. Det kan ses på landkortet, hvor jeg vil mene, at Melbourne har flere store sportsstadions end de fleste storbyer i verden,« siger Lasse Lassen, der har hørt, at holdet har flere fans end hjemmeholdet, når det spiller i Sydney.

Melbourne er blevet kåret til ”The Wold’s Most Liveable City’, og Lasse Lassen har indtil videre været i byen i små tre måneder.

»Alle folk er så venlige og imødekommende hernede, og de behøver ikke nogen stor anledning for at samles og hygge sig – det er vildt inspirerende,« lyder det.

Lasse Lassen (nr. 4) er glad for sit nye eventyr i australsk ishockey, hvor han spiller for Melbourne Ice.
Lasse Lassen (nr. 4) er glad for sit nye eventyr i australsk ishockey, hvor han spiller for Melbourne Ice. Foto: Melbourne Ice
Vis mere

I sidste weekend spillede Melbourne Ice den første kamp i sæsonen, og det endte med en hjemmesejr på 3-0 over lokalrivalerne fra Melbourne Mustangs. Lasse Lassen slog til med to assister, selv om det var hans første kamp i lang tid.

»Det var super fedt at spille den første kamp. Inden kampen var der en kø på 100 meter for at komme ind i hallen og overvære kampen, det har jeg kun set lignende nede i den gamle hal i Vojens. Så der var propfyldt i hallen med lige omkring 2.200 tilskuere. og stemningen er jeg helt sikker på, samtlige direktører i de danske hockeyklubber ville misunde noget så kraftigt,« bemærker han.

Melbourne Ice vandt også den anden kamp, da Sydney Ice Dogs blev udraderet med 7-1 - efter to scoringer af Lasse Lassen. Sæsonen slutter i august, og det er herefter planen, at Lasse Lassen og kæresten rejser hjem igen. Men hvem ved, om danskeren kan slippe det australske ishockeyeventyr, når sæsonens sidste kamp er spillet.