Det spørgsmål, der oftest bliver stillet inden VM i ishockey, er, hvordan kommer det til at gå for Danmark. Hvis man kunne svare på det på forhånd, ville der jo ikke være nogen grund til at spille VM, men nogle gange hælder man mere til fugl eller fisk.

Sådan har det ikke rigtig været i år. Det har været næsten umuligt at komme med et godt bud på forhånd, og det har der vist sig at være en god grund til.

Danmark er havnet i en pulje, hvor alle hold lader til at kunne tage point fra alle, og hvor samtlige otte hold har mindst to point efter to kampe. Men for hver kamp, der bliver spillet, får man en ny brik til det puslespil, der hedder VM 2016.

BT har set nærmere på, hvilket billede, der er ved at forme sig efter de to første af syv gruppekampe for Danmark.

1. Danmark spiller rigtig godt, når man holder sig fra udvisningsboksen, og man er blevet bedre til at spille sig ud af egen zone frem for blot at fyre pucken op i modsatte ende og risikere at få den direkte tilbage i egen zone via icing.

Foto: MAXIM SHEMETOV
Vis mere

2. Kasakhstan ser trods sin status som oprykker ud til at være en temmelig svær modstander. 15 af 23 spillere kommer fra KHL-midterklubben Barys Astana, ligesom landstræner Andrei Nazarov er træner for både klubben og nationen.

Foto: Jan Korsgaard
Vis mere

3. Sebastian Dahm er en rigtig god målmand. Af de seks keepere, der har stået to kampe, ligger han øverst med en redningsprocent på 94,14. Han har fået næsten dobbelt så mange skud, 86, imod sig som fire af de øvrige målmænd. Kun Kasakhstans Vitali Kolesnik har været under hårdere beskydning med 100 skud imod.

Foto: Jan Korsgaard
Vis mere

4. Danmark ser ud til at være blevet bedre til at skyde på mål, og det kan ses på måltavlen. Sidste år havde Danmark i snit knap 21 skud på mål pr. kamp. I år er det knap 26 skud pr. kamp. Og efter to kampe har ishockeyløverne allerede scoret halvdelen af de i alt 10 mål, det blev til i syv kampe i 2015.

Foto: SERGEI ILNITSKY
Vis mere

5. Schweiz har langt fra vist den styrke, man tidligere har set fra alpelandet. To overtidsnederlag er det blevet til for verdensranglistens nr. 7. Det ville ikke være så bemærkelsesværdigt, hvis modstanderne hed Rusland og Sverige, men det er Kasakhstan og Norge, der har spændt ben for schweizerne.

Foto: GRIGORY DUKOR
Vis mere

6. Nicklas Jensen er en skarpskytte, når det kommer til VM. I 12 kampe fordelt på tre VM-slutrunder står han noteret for fem mål og en assist, men han er også en af de danskere, der skyder, når chancen byder sig. 34 VM-skud er det blevet til - heraf er de 10 faldet i årets to første VM-kampe.

Foto: ALEXANDER NEMENOV
Vis mere

7. Vi behøver måske ikke bekymre os så meget om, hvordan det går i den anden pulje i forhold til nedrykningsspøgelset. Både Hviderusland og Ungarn har tabt deres to første kampe og har dermed nul point, mens Frankrig og Tyskland fordelte pointene mellem sig i deres indbyrdes kamp. Men der er også rigeligt at koncentrere sig om i Gruppe A, hvor der er tre point fra top til bund.

Foto: YURI KADOBNOV
Vis mere

8. Letland er ikke noget let land. Nationen har godt nok tabt sine to første kampe, men man kan vel være ganske tilfreds med at have taget point fra både Sverige og Tjekkiet. I de seneste to af i alt tre A-VM-møder mellem Danmark og Letland er det dog blevet til dansk sejr.

Foto: MAXIM SHEMETOV
Vis mere

9. De danske spillere skal have nogle blødere stave eller lære at holde dem på isen. 14 af de 32 udvisningsminutter er kommet efter forseelsen høj stok. Og seks af de minutter har været tillægsminutter, fordi modstanderen er kommet til at bløde af forseelsen. Fire undertalsminutter i træk koster mange kræfter i boxplay.

Foto: ANATOLY MALTSEV
Vis mere

10. Vi skal være glade for, at vi ikke er i gruppe med Finland. Ingen har lyst til at blive ydmyget af en 18-årig, men med seks point (fire mål, to assist) efter to kampe har Patrik Laine (foto) med sine 18 år og 21 dage ikke været sød ved sine modstandere.