Håndboldlandsholdets playmaker Morten Olsen må vente til onsdag med at få sin VM-skæbne at vide. Det skriver DHF i en pressemeddelese.

Den 30-årige Saint-Raphaël-spiller brækkede næsen ved lørdagens træning, da han forsøgte sig med et gennembrud. Landsholdets islandske landstræner Gudmundur Gudmundsson stoppede herefter træningen, så lægerne kunne tilse uheldige Olsen.

Nu må han så vente til midten af næste uge, før han finder ud af, om han skal være en del af det danske VM-hold i Qatar.

»Konklusionen er, at der er fin luftpassage i begge næsebor, men at der, som vi hele tiden har været klar over, er tale om et brud. Nu handler det om, at Morten skal vente, til hævelsen er faldet, og på onsdag vil han så blive tilset igen med henblik på, at den endelige afgørelse om operation eller ej bliver truffet. Vælger Morten i samråd med lægerne at lade sig operere, er det ensbetydende med seks ugers pause fra kontaktsport – og dermed afbud til VM. Men vælger han at løbe risikoen og spille med en brækket næse, er det også en mulighed. Det kan der dog tidligst siges noget definitivt om på onsdag,« siger landsholdets fysioterapeut John Bruun.

Mandag spiller Danmark testkamp mod Sverige i Malmö, inden de for alvor skal pudse VM-formen af i den kommende weekend, når der lægges grund til 4-nationers-turneringen Totalkredit Cup. Her deltager Danmark, Slovenien, Sverige og Island.