Magtfordelingen har rykket sig i dansk kvindehåndbold. Det står klart, efter at Esbjerg på hjemmebane overlegent knuste Viborg HK, der ellers er vant til at ligge i toppen, med 27-20 i Boxer Dameligaen.

Viborg HK har efter flere sæsoners økonomiske problemer valgt at drosle ned på ambitionerne, hvilket har ført til at mange af de største stjerner har forladt domkirkebyen.

Modsat er Esbjerg måske stærkere end nogensinde, og det kunne ses, da de mandskaber tørnede sammen i Esbjerg lørdag eftermiddag.

Hjemmeholdet sad på kampen fra start og opbyggede hurtigt en føring på 12-6 efter tyve minutters spil, og kunne gå til pause foran 17-9.

I anden halvleg fortsatte Esbjerg med at score efter behag, mens gæsterne kæmpede forgæves for at komme tilbage i kampen. Uden det store besvær vandt Esbjerg således kampen 27-20.

Med sejren rykker Esbjerg op i toppen af tabellen med fem point efter tre kampe, mens Viborg roder rundt midt i tabellen med tre point efter tre kampe.