KIF Kolding København spillede torsdag aften 25-25 med Aalborg i en tæt og medrivende kamp.

Det skal ikke være nemt at være dansk mester i herrehåndbold.

KIF Kolding måtte lægge ryg til endnu et nederlag, da Aalborg var på besøg i Trefor Arena i Brøndby. Dermed har de regerende danske mestre blot et enkelt point for de seneste tre kampe, og det kan aflæses i tabellen, hvor Kasper Hvidt og kompagni nu er dumpet ned på en fjerdeplads.

Nordjyderne er kendt for særdeles fysisk og kontant spil, og det var en medvirkende årsag til, at Koldings spil og profiler ikke for alvor foldede sig ud.

Allerede inden for den første halve time måtte Kasper Irming og Lars Jørgensen tage plads på bænken for at pleje småskader, og det var samtidig en periode, hvor gæsterne fra Aalborg trak fra og så småt begyndte at ligne en vinder.

Med 14-12 i Aalborgs favør var der da også sejrskurs og fortællingen om den meget medrivende forestilling fra toppen af Boxer Herreligaen er, at gæsterne fra snapsebyen førte hele vejen, og at værterne fra Kolding var ved at stjæle det hele til sidst.

»Jeg synes, vi spillede kalrt bedst og egentlig havde fortjent at vinde. Men vi begyndte at lave for mange individuelle fejl i forsvaret,« lød det fra Aalborgs Simon Hald, da han talte med TV2 Sport efter opgøret.

Kasper Hvidt var om nogen mand for at holde mestrene inde i kampen med en redningsprocent på 47, Bo Spellerbeg havde vigtige aktioner, det samme havde Konstatin Igropulo i kraft af sine syv mål. Og med fire minutter tilbage på uret, havde koldingenserne udlignet til 23-23.

Den fortættede spænding holdt resten af kampen ud, da AaB med 30 sekunder på uret og 25-25 på tavlen havde chancen for at afgøre det hele til egen fordel.

Kasper Hvidt afværgede dog en forhastet afslutning, og Kolding kunne have stjålet begge point, hvis der var blevet dømt straffekast på kampen allersidste aktion.

»Vi ville gerne have vundet kampen, men skal nok være glade for uafgjort,« vurderede Koldings Lukas Karlsson, som hovedrystende kunne se, at han og holdkammeraterne blot formåede at score tre gange i det første kvarter.

Med endnu en uafgjort til samlingen har Kolding kun en enkelt sejr i de seneste fem kampe, og det rækker til en fjerdeplads for de forsvarende mestre.

AaB har taget teten i tabellen, dog med en kamp mere end Skjern på andenpladsen.