Danmark er i VM-semifinalen!

Den sætning kan de danske håndboldkvinder ikke høre nok, efter de tirsdag aften besejrede Brasilien 30-25.

Derfor var det også en Trine Østergaard i strålende humør, som B.T. fangede umiddelbart efter kvartfinaledramaet.

»Jeg er meget glad, og jeg er meget stolt af det her hold. Vi har knoklet hele turneringen igennem, og nu står vi i en semifinale, hvilket er kæmpestort,« lød det fra fløjspilleren.

Danmark er i semifinalen ved VM!
Danmark er i semifinalen ved VM! Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Også Mie Højlund havde fundet det store smil frem, da hun talte med B.T. umiddelbart efter, hun havde givet et stort og langt kram til landstræner Jesper Jensen.

»Det er helt vildt. Det er noget, vi har kæmpet for i mange år. Det har bare været en vild følelse at stå i en VM-kvartfinale, der er vind eller forsvind, og en kvartfinale, som måske blev tættere, end vi havde regnet med, så jeg er enormt lettet over at kunne sige, at vi er i semifinalen nu.«

Men selvom begejstringen ikke er til at tage fejl af, så er de danske stjerner allerede så småt videre. Når de fortæller, hvor stort det er, bliver det nemlig efterfulgt af et 'men'.

De er ovenud lykkelige for, at det danske landshold er i den første VM-semifinale i otte år, men det er ikke nok for dem, understreger de.

»Jeg er enormt stolt over at kunne sige, at vi har nået den milepæl, men samtidig vil vi bare gerne enormt meget mere. Vi vil ind og spille en god semifinale. Nu ved vi ikke, hvem vores modstander er endnu, men vi glæder os bare sindssygt meget til at spille den. Og så tror jeg på, at vi måske kan lægge lidt flere lag på, end vi viste i den her kamp,« fortæller Højlund, der bliver bakket op af Trine Østergaard.

»Jeg har allerede tanker i hovedet om, at vi slet ikke er færdige endnu. Selvfølgelig er det et mål at nå semifinalen, men vi vil jo rigtig gerne endnu mere, så vi skal restituere godt og hjem og se de næste kampe.«

Og restitution bliver der plads til. Der venter det danske landshold hele to hviledage, inden spillerne igen skal i ilden på fredag.

Danmark møder vinderen af kvartfinalen mellem Frankrig og Sverige. Det opgør spilles først onsdag aften.