Lewis Hamilton forsvarer sin tidligere holdkammerat Jenson Button. Den førende kører i Formel 1-feltet udtaler, at McLarens problemer skyldes bilen og ikke køreren. Støtten kommer efter vedholdende rygter om, at Button i næste sæson vil miste sin plads på holdet til fordel for Fernando Alonso.

- Jenson er bedre end de fleste i sporten. Han er en fantastisk kører, så det hænger ikke sammen. Hvis jeg styrede det hold, så ville jeg beholde ham. Problemet for McLaren er ikke køreren, men bilen, siger Lewis Hamilton til The Guardian.

McLaren og deres nye motorleverandør, Honda, er meget opsatte på at få Fernando Alonso til holdet. Spanieren betragtes fortsat af mange som et af Formel 1-feltets bedste allround-kørere.

Hvis det lykkes McLaren at få skrevet undet med Alonso, så ser det ud til at blive på bekostning af Button, og ikke danske Kevin Magnussen. Danskeren har gjort det flot i sin første sæson, men det er i særdeleshed lønnen, der skiller de to. Button har en årsløn i omegnen af 10 mio. pund (95 mio. kr.), mens Magnussen ifølge avisen får omkring 0,5 mio. pund (4,75 mio. kr.) om året.

- Det er en tilstand af uvished. McLaren er nødt til at beslutte sig. Formel 1 og motorsport har været en stor del af mit liv, og det stopper ikke nu, sagde Button torsdag.

Button er med 264 grand prix-løb den mest erfarne kører i Formel 1. Han vandt det samlede verdensmesterskab i 2009 og skiftede til McLaren den efterfølgende sæson.