Mælk. Det er noget, der kommer fra koen. Eller sådan har vi i lang tid været vant til at tænke.

Men nu kan du ikke længere bare gå ud fra, at dit mejeriprodukt er produceret med mælk fra malkekoen 'Maren'. Når du om lidt rækker ud efter en kold cappuccino og caffe latte i kølemontren hos supermarkedskæden Meny, vil mælken være malket fra en kamel i Dubai.

Det er 32-årige Pernille Lykkes påfund. Hun har i flere år kæmpet for at få kamelmælk til Danmark, og nu udvider hun salget ved at sælge iskaffe lavet på kamelmælk. En idé der skal få danskerne til at omfavne mælk fra kameler.

»Kaffe lavet med kamelmælk er et forsøg på at fremstille et produkt, der er accepteret herhjemme. Når produktet er kaffe frem for den 'rå kamelmælk', vil det være nogle andre smagsløg, der sælger, og det kan måske få nogen til at drikke kamelmælk,« siger Pernille Lykke.

Hun forklarer, at kamelmælk i sin helt rå form smager mere sødt end komælk, men når det blandes med kaffe, mener hun ikke, der er nogen smagsforskel.

I alle Meny vil du fra uge 22 kunne købe kolde kamelmælks cappuccino og caffe latte. I slutningen af februar kan den "rå" kamelmælk købes i udvalgte Meny og Superbrugsen-butikker.

Pernille Lykke kæmper for at få danskerne til at drikke kamelmælk.
Pernille Lykke kæmper for at få danskerne til at drikke kamelmælk.
Vis mere

»Meny er et fødevaremekka, hvor der er plads til de nye og anderledes produkter, og derfor var vi åbne overfor idéen om at sælge kamelmælk – også som iskaffe,« siger Anette Christensen. Hun er kategorichef hos Dagrofa, som Meny hører ind under.

Hun forklarer, at det er sjældent, at der sker innovative tiltag i mejerikategorien, og særligt derfor er hun glad for, at Meny om lidt har et mellemøstligt-inspireret alternativ til mælk fra Maren-malkeko.

»Hos Meny er vi godt klar over, at kamelmælk nok i begyndelsen vil sælge mest i de store danske byer, fordi man andre steder i Danmark ikke er klar til det endnu. Så nu starter vi med det her tiltag. Så må vi se, hvordan kunderne tager imod det.«

Men danskerne kan vist allerede godt begynde at tage kamelmælken til sig. Pernille Lykke er nemlig i gang med at udvide kamelmækens produktmuligheder.

»Jeg drømmer om at få kamelmælken  integreret i desserter, som bliver solgt i supermarkederne og serveret på restauranter. Det kan være i is, smoothies og pandekager. Kamelmælkens næringsstoffer er de samme, selvom mælken blandes med andre ingredienser,« siger hun og konkluderer:

»Jeg skal nok få folk i Danmark til at drikke kamelmælk.«

BT gik på gaden og spurgte folk om følgende:


'Om lidt kan du købe kold cappuccino eller caffe latte lavet på kamelmælk. Er det noget, der frister dig?'

Laura Carlo Aran er ikke fristet af tanken om en kaffe lavet på kamelmælk. Foto: Julie Schoen
Laura Carlo Aran er ikke fristet af tanken om en kaffe lavet på kamelmælk. Foto: Julie Schoen
Vis mere

Laura Carlo Aran, 22 år, højskoleelev fra København N

»Nej, jeg ville ikke selv købe det. Det lyder lidt underligt – på den dårlige måde. Kamelmælk er jo ikke noget, man er vant til at drikke. Jeg drikker dog heller ikke komælk. Jeg foretrækker plantemælk, såsom soyamælk.«

Kell Bergström synes ikke kamelmælkskaffe lyder afskrækkende. Foto: Julie Schoen
Kell Bergström synes ikke kamelmælkskaffe lyder afskrækkende. Foto: Julie Schoen
Vis mere

Kell Bergström, 71 år, pensionist fra Stockholm i Sverige

»Jeg synes, det lyder fint nok. Jeg har smagt et lille glas varm kamelmælk på en ferie i Marokko, og det smagte ligesom komælk, så det er ikke noget, der afskrækker mig. Men jeg er mest til sort kaffe, så af den grund kommer jeg nok ikke til at købe kamelmæks caffe latte.«

Laura Mellentin kunne godt finde på at servere 'kamelkaffen' til sine venner. Foto: Julie Schoen
Laura Mellentin kunne godt finde på at servere 'kamelkaffen' til sine venner. Foto: Julie Schoen
Vis mere

Laura Mellentin, 18 år, højskoleelev fra København K

»Jeg tror, man skal vende sig til tanken. Jeg kunne nok godt finde på at smage det en enkelt gang og så måske servere det for nogle venner til en middag. Men jeg synes, det lyder meget mærkeligt.«