Du har købt en bøtte skyr og har lige taget plasticlåget af. Mellem dig og skyren sidder nu et beskyttende stykke folie.

Tager du det hele af og smider det i skraldespanden? Eller lader du det blive på for at forlænge skyrens holdbarhed?

Der er helt sikkert delte meninger, men nu kan vi med Søndagsavisens research en gang for alle slå fast, hvad man bør gøre.

»Det er op til en selv, om man vil beholde folien på, efter at man har åbnet produktet. Det ændrer ikke noget for produktets kvalitet, om man gør det ene eller det andet - uanset om det er på smør eller syrnede mælkeprodukter,« siger Jesper Skovlund, pr-manager i Arla, til Søndagsavisen.

Folien bliver sat på for at beskytte mod, at ilt kommer ned til produktet. Men den har ikke nogen effekt, så snart folien er brudt.

Det ændrer altså hverken kvalitet eller holdbarhed at beholde den, så du kan trygt smide folien i skraldespanden.