»«Arsene Wenger var langt fra tilfreds med Arsenal-spillernes præstation i 4-0-nederlaget til Southampton, som han dog også kalder uheldigt.

Resultatmæssigt fik Arsenal ikke et ben til jorden lørdag aften i kampen mod Southampton. Kampen rundede en underholdende Boxing Day af. Men kampen blev ikke underholdende for Arsenal, der tabte med hele 4-0.

Efter kampen var Arsene Wenger ude og rose Southampton for deres præstation, men på trods af det store nederlag, vurderede franskmanden også, at hans hold havde været uheldige.

»Vi tabte for mange nærkampe i dag, de var skarpere end os. Men jeg synes også, vi var uheldige. Deres første skud på mål strøg op i hjørnet fra deres højreback, det andet mål faldt efter et frispark mod Koscielny (der ikke blev dømt, red.),« sagde Arsene Wenger til engelske BT Sport.

»Det er et skuffende resultat, men jeg må sige, det var godt gået af Southampton. Dommeren lod meget passere, men når du ikke er dominerende i nærkampene, så er det prisen man betaler.«

Læs mere:

Nederlaget betyder, at Arsenal missede chancen for at smutte forbi Leicester, der i stedet beholder Premier Leagues dukseplads. Men Wenger mener, han har fundet hemmeligheden bag et mesterskab i denne sæson.

»Titlen bliver afgjort i år på evnen til af kæmpe konsekvent i hver eneste kamp. I dag var en meget fysisk betonet kamp, og vi spillede ikke godt nok,« lød analysen.

Manager for Southampton, Ronald Koeman havde omvendt kun ros til overs for sin spillere.

»Det var en fantastisk præstation mod et godt Arsenal-mandskab. Det er et stort kompliment til spillerne. Vi voldte dem mange problemer oppe foran med Mane og Long. Perfekt præstation i dag,« sagde han til BT Sport.

»Anden halvleg var meget bedre end første. Det var nogle gode mål, og vi havde chancer til at score flere.«

Southampton ligger på trods af sejren stadig i det bløde midterfelt i Premier League.