Lyt til artiklen
Bemærkelsesværdigt pressemøde fra Uruguays landstræner Oscar Tabarez, der gav over 20 minutter lang enetale i forsvar for Luis Suarez og blev klappet ud.

Man havde måske forventet den klassiske bemærkning om, at man ikke ville tale om Luis Suarez-straffen, og at man kun ville tale om lørdagens kamp mod Colombia.

Men det var stik modsat, da Uruguays landstræner Oscar Tabarez satte sig ved podiet på pressemødet på Maracana i Rio de Janeiro. Tabarez, der kaldes for maestro fordi han også er skolelærer, insisterede på at levere en personlig udtalelse og derefter ikke svare på spørgsmål.

Så gik Tabarez i gang med en lang forsvarstale af Luis Suarez, et hårdt angreb på FIFA og de engelsksprogede medier. Han annoncerede, at han med øjeblikkelig virkning opsiger samtlige tilknytninger til diverse arbejdsgrupper i FIFA. Tabarez var meget følelsesladet, da han sluttede med at give en besked til Luis Suarez.

- Luis, du vil aldrig være alene på din vej.

Derefter blev Tabarez klappet ud af store dele af de tilstedeværende journalister i den propfyldte pressesal. Givetvis de lokale journalister, der også mener, at Luis Suarez' karantæne på ni landskampe og fire måneders udelukkelse fra al fodbold er for voldsom.

Oscar Tabarez mente, at Luis Suarez blev hængt ud som en syndebuk af FIFA efter massivt pres fra internationale medier, primært de engelsk-sprogede.

- Det var tydeligt, at da vi så billeder af episoden efter kampen, vidste vi, at der var en sandsynlighed for, at begge spillere ville blive straffet. Både Luis og Chiellini. Men straffen fra den organisation, som har magten, var overdrevet og unødvendig.

- Det er en ekstrem straf, som er fokuseret på mediernes holdning. Efter vores kamp mod Italien eksploderede mediernes interesse for situationen. De journalister, der var til pressemødet efter kampen, fokuserede kun på denne episode. Jeg skal ikke sige, hvor de kom fra, men de talte engelsk.

- Man behøver ikke at gå den ekstreme vej for at sætte et godt eksempel.

- Det er en farlig vej, man vælger at gå. Man glemmer, at inde i det hele er der også en person. En person, som har rettigheder. Jeg har mine spørgsmål, som må stå ubesvarede. Med denne voldsomme og ekstreme straf. Hvem vinder? Hvem taber? Hvem kommer ud af det her bedst?

- Jeg forsvarer ikke handlingen, og jeg siger ikke, at der ikke skal være en straf. Men dette var unødvendigt. Det var en måde at finde en syndebuk. At gøre de aggressive medier tilfredse.

- Det er efterhånden mange år siden, at jeg begyndte at arbejde i FIFA. I studiegrupper og arbejdsgrupper og med fokus på unge mennesker og de rette værdier i fodbold. Efter dette er jeg nødsaget til at opsige alle mine forpligtelser inden for FIFA. Jeg kan ikke arbejde i en organisation, hvor der er mennesker med værdier så langt fra mine egne.

- Til sidst vil jeg gerne sige til Luis Suarez. Personen, som altid har været der for os og været med os. Vi kender ham bedre end nogen andre. Den vej, den smerte, han har gennemgået. Han vil gøre det igen. Begynde på en frisk. Blive stærkere end nogensinde. Og du vil aldrig være alene.