Lyt til artiklen

Vejle Boldklub har en lang række ungdomslandsholdsspillere, der tilsammen kan sælges for de millioner, der skal redde klubben.

Vejle Boldklubs kamp mod Skive i Nordicbet Ligaen fredag aften kan muligvis være den sidste i den nuværende forfatning.

Hvis klubben ikke henter en væsentlig millionindsprøjtning inden tirsdag, begæres Vejle Boldkub konkurs og rykker ned i Jyllandsserien.
Helt aktuelt mangler Vejle 12 mio. kr., og på sigt vil der nok være brug for samlet 20 mio. kr. for en fornuftig drift.

Men sundt købmandsskab vil kunne hente en stor del af investeringen ind igen, hvis man kigger på potentialet blandt klubbens talenter. Vejle Boldklub er blandt storleverandørerne til DBUs ungdomslandshold. Værdien på 11 af talenterne er tilsammen mindst 12 mio. kr., vurderer flere agenter. Blandt andet er Ali El-Haj et varmt emne i Serie A-klubben AS Roma.

Problemet er, at Vejle Boldklub allerede én gang har solgt transferrettighederne til samtlige af klubbens spillere på kontrakt. Men i torsdagens udgave af BT foreslog direktøren for investeringsselskabet, der ejer rettighederne, Gert Eg, at man eventuelt kunne give afkald på visse rettigheder for at redde klubben.

For knækker VB, er transferrettighederne 0 kroner værd. Så en aftale omkring flere af klubbens unge stortalenter kunne være en mulighed.
Vejle Boldklubs direktør, Per Olesen, mener i hvert fald, at klubbens talenter bærer en stor værdi, som bør være interessant for en investor.

- Det kommer selvfølgelig an på, hvem man ender med at sidde og forhandle med. Men Vejle er notorisk kendt for et solidt talentarbejde. Det kan godt være, at vi ikke bruger mange penge på talentsektoren, men vi bruger dem godt. Det kunne være del af en forretningsplan for en eventuel investor, at der er stor værdi i de unge spillere, men selvfølgelig skal investorerne, der ejer rettighederne, ind over det, forklarer direktør Per Olesen.

Den danske FIFA-agent Allan Bak Jensen har tre Vejle-talenter i folden. Jeppe Hansen og Ole Bisp Rasmussen spiller på U19-landsholdet, og storebror Niels Bisp Rasmussen er i førsteholdstruppen. Han mener, at UEFAs regler om spillere af egen avl gør talenterne attraktive for europæiske topklubber.

Reglerne dikterer, at alle hold, der spiller i en europæisk turnering, skal have mindst otte spillere opfostret i samme land med i truppen. Så hvis man henter spillerne unge nok, kommer de ind under den kategori efter tre sammenhængende år.

- Vi ser klubberne gå tidligere efter spillerne. Vi ser rigtig mange unge drenge handlet for millioner. Der er kommet mere og mere fokus på at have spillerne så tidligt som muligt også i forhold til reglerne om home grown-spillere. Der har Vejle et rigtig godt talentprodukt, som er attraktivt for mange klubber, siger Allan Bak.

I Vejle kæmper de videre gennem dialog med potentielle investorer, og alt tyder på, at hele byen står sammen om klubben i kampen mod Skive.

Spillertruppen har i hvert fald sikret, at der er gratis adgang, og der vil også være gratis øl, som seks ejendomsmæglere og fanklubben Crazy Reds finansierer.