Det danske U21-landshold vandt fredag aften 1-0 på udebane over Luxembourg og rykker dermed op på førstepladsen i deres EM-kvalifikationspulje.

Det holdt hårdt mod lilleputnationen Luxembourg, men med en scoring ganske få minutter før tid, hev de danske U21-drenge sejren hjem.

Det var den 21-årige Esbjerg-spiller Casper Nielsen, der sendte danskerne på sejrskurs med en scoring efter 89 minutter. Og han blev således kampens joker efter sin indskiftning med 24 minutter igen. Danmark dominerede kampen, så tilfredsheden med de tre point har efter alt at dømme været stor.

Luxembourg havde før opgøret nul point og lå på næstsidste-pladsen i Gruppe 5. Da Wales kun fik 0-0 mod Bulgarien, rykker Danmark dermed forbi waliserne og op på gruppens førsteplads.

Danmark spiller igen på tirsdag, hvor holdet lægger vejen forbi Armenien, som indtager gruppens sidsteplads. Den tidligere Esbjerg-træner Niels Frederiksen træner det danske U21-landshold, og mon ikke han forventer endnu en sejr i den næste kamp.

Danmarks gruppe består af seks hold, og kun det bedste er direkte kvalificeret til U21-EM. De bedste to’ere skal spille kvalifikation om at komme med til slutrunden i Polen i 2017.

Den danske holdopstilling til kampen mod Luxembourg var – ifølge uefa.com – følgende:

Jeppe Højbjerg, Frederik Holdt (kaptajn), Pascal Gregor, Patrick Banggaard, Jakob Blåbjerg, Andreas Maxsø, Andrew Hjulsager, Christian Nørgaard, Viktor Fischer, Lucas Andersen, Pione Sisto