Pierre-Emile Højbjerg satte fredag sin underskrift på en etårig lejeaftale med den tyske Bundesliga-klub Schalke 04.

For de fleste var det en overraskelse, at den 20-årige dansker havnede hos de kongeblå fra Ruhr. For bundesligarivalerne fra Bayer Leverkusen var længe topfavorit til at sikre sig lejeaftalen med Højbjerg.

Og den danske landsholdsprofil var - ifølge BTs tyske pressekilder - da også mest tændt på et skifte til Leverkusen. Men Bayern München, der ejer den unge dansker, satte en stopper for skiftet og insisterede i stedet på, at Højbjerg skulle en tur til Schalke

Den oprindelige forklaring skulle eftersigende være, at Bayern helst ikke ville forstærke Leverkusen, som mesterklubben anser som sin værste bundesliga-rival.

Men Bayerns modvilje skyldes ifølge tyske pressekilder også, at Bayern Münchens sportschef, Matthias Sammer, og Leverkusens ditto, Rudi Völler, ikke har høje tanker om hinanden.

De to tidligere landsholdskollegaer er angiveligt blevet uvenner, efter at Sammer har foreslået at forlænge næste års sommerpause med et par uger pga. OL-fodboldturneringen i Rio de Janeiro.

Det foreslag blev prompte skudt ned af Völler, og under et klub-seminar i Frankfurt i starten af august førte uenigheden til et højlydt skænderi mellem de to tyske fodboldikoner.