Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ståle Solbakken svarer igen på kritikken, der har rejst sig efter FC Kølns endelige nedrykning.

Knapt er FC Köln rykket ud af Bundesligaen, før medier, fans og spillere skyder med skarp mod dem, de opfatter som de ansvarlige. På tysk tv kunne man i sidste uge høre spillere give udtryk for, at de var i dårlig form og ikke forstod de taktiske oplæg og i dagens udgave af Bild får den fyrede træner Ståle Solbakken hårde tæsk:

- Aldrig har FC Kølns mandskab trænet så dårligt som det her. Han (Ståle Solbakken, red.) fyrede Lukas Podolski som anfører og holdt stædigt fast i sit system. Holdet trænede for lidt, og han var for svag til at løse problemerne, skriver avisen.

- Det er nonsens, lyder Ståle Solbakkens svar.

- Der var ingen, der talte om alt det der, da vi slog Hertha Berlin med ni mand, eller da vi kørte Werder Bremen over (1-1, red.). Jeg har hørt, at der er kritik af, at vi for eksempel ikke sov på hotel før hjemmekampene, men det er bare nonsens. Vi havde mange skader, og det er da rigtigt, at det ikke var alle, der nåede at ramme formen. Men jeg har gjort akkurat, som jeg gjorde i FCK, siger Ståle Solbakken til sporten.dk.

FC Köln rykkede endeligt ud af Bundesligaen, da klubben i lørdags tabte 1-4 til Bayern München efter blot at have sikret sig et enkelt point, efter Frank Schaefer tog over fra Ståle Solbakken, hvormed FC Köln fik sin 15. træner på 10 år, hvilket fortæller noget om, hvor svært det er at få succes i den store klub.

- Der kunne skrives en hel bog om alt det, der er sket i FC Köln i løbet af denne sæson, men jeg har taget mit ansvar. Der er ikke nogen, der har taget mere ansvar end mig, så jeg har det godt med mig selv, siger Ståle Solbakken, der dog erkender, at han er blevet ramt af de svigtende resultater.

- Det har givet en stor ridse i lakken. Det er der ingen tvivl om, men klubben har haft 15 trænere på 10 år, så der har nok været fejl med dem alle, og det er jeg sikker på, at folk godt ved, siger nordmanden, der i øjeblikket pendler mellem Tyskland og Norge, hvor han og familien midlertidigt bosætter sig i sommerhuset, inden han igen skal være træner.

Og han er ikke afskrækket af tiden i Tyskland:

- Nej, afskrækket er jeg ikke. Det har givet en ridse i lakken, som jeg sagde, men før jul havde vi det bedste efterår i 10 år, så det er ikke alt, jeg har gjort galt, siger Ståle Solbakken, der trods fyringen og den turbulente periode i Køln udtrykker sin medfølelse efter nedrykningen:

- Det er synd for klubben, og det er synd for dens mange fans. Det betyder meget for mange mennesker, for det er en stor klub, siger Ståle Solbakken.

Andre læser også