Michael Silberbauer stopper sin spillerkarriere og begynder på et nyt fodboldkapitel, når han i den nye sæson begynder som assistenttræner i FC Biel-Bienne, hvor han har spillet siden 2014.

Selvom han ifølge ham selv stopper karrieren, bliver fodboldstøvlerne ikke pakket væk med det samme. Silberbauer skal fortsat træne med førsteholdet, men det er kun, fordi klubben er ved at bygge et nyt hold op. Derfor er det ikke meningen, at han skal være spillende assistenttræner.

»Det bliver en helt ny begyndelse for klubben, og derfor vil træneren gerne have, at jeg fortsat træner med, så der kan være nogle, der kender holdet i forvejen,« siger 34-årige Michael Silberbauer.

Tankerne om et karrierestop var ellers ikke noget, der fyldte hans tanker. I stedet overvejede han et muligt comeback i dansk fodbold til at slutte karrieren. Lige indtil FC Biel-Bienne kom med tilbuddet, som han ikke kunne afslå.

»Det virker rigtig spændende, og nu prøver jeg det af, for at se om det er noget for mig,« fortæller Michael Silberbauer, som har fået en etårig kontrakt.

Han kan nu se tilbage på en karriere, der bød på tre danske mesterskaber, en pokaltitel, 258 Superligakampe og 25 A-landsholdskampe. Debuten for AaB og landsholdet samt skiftet til udlandet er noget af, han husker bedst. Men der er én ting, der overstråler det hele.

»Jeg vil nok fremhæve det første danske mesterskab med FCK. Man spiller for at vinde noget. Og at blive dansk mester - det er stort,« siger han.

Hans ellers lovende karriere fik et knæk, da han blev sat på andenholdet i schweiziske Young Boys. Og efterfølgende skiftede til FC Biel-Bienne i den næstbedste schweiziske række. Men han fortryder ikke skiftet til alpelandet.

For det åbnede i sidste ende en dør til jobbet som assistenttræner. En rolle han ikke havde set sig selv i tidligere.

Til december skal Michael Silberbauer holde møde med FC Biel-Bienne, for at se om han fortsat skal træne med holdet, eller udelukkende fokusere på sin nye rolle.

Samtidig går han til december i gang med at tage DBU’s T-træneruddannelse, der er muligt at tage fra tidligere eller aktive spillere, som har spillet minimum 50 kampe på 1. divisionsniveau og opefter.