Glem alt om finanskrisen. Efter salget af Djiby Fall kan OB tage en spækket pengepung med på marked, når sommerens transfervindue åbner.

Er 35 mio. kr. en fair pris for risikoen for frit Fall i SAS Liga-tabellen?

OB
s svar på det spørgsmål må være ja.

sporten.dk erfarer, at gårsdagens choksalg af ligaens senegalesiske topscorer, Djiby Fall, til Lokomotiv Moskva indbringer fynboerne 35 mio. kr.

Det er mere end fire gange så meget, som OB gav, da de hentede ham i vinterpausen 07/08 i Al Ain FC i de Forenede Arabiske Emirater. Prisen dengang lød på en mio. euro - eller 7,5 mio. kr.

OB-direktør Kim Brink vil slet ikke tale økonomi i forbindelse med salget, men han lægger ikke skjul på, at salget af Fall skæpper rigtig godt i kassen.

- Vi ville jo ikke sælge ham for enhver pris, det ved alle. Men russerne stod i en situation, hvor de skulle finde en angriber, og det har gjort, at de har ændret mening omkring økonomi. Situationen blev så gunstig, at vi for virksomhedens skyld har valgt at sælge ham, og salget giver os jo nogle muligheder for at være aktive på transfermarkedet til sommer, siger Kim Brink til sporten.dk.

Interessen fra Rusland var meget stor. Det har den været i månedsvis, og Lokomotiv var ikke eneste bejler.

- Flere russiske klubber har været på banen i flere måneder. Men det er først her de sidste 48 timer, at tingene har fået fart på for alvor. Der var faktisk en anden russisk klub, der var lige så interesseret som Lokomotiv, siger Kim Brink.

Selv glæder Fall siger over, at han nu tager et "et stort skridt fremad" i karrieren. Og selv om han ikke har levet af en sulteløn i OB, vil skiftet også kunne mærkes på hans konto.

- Jeg har været utrolig glad for at være i OB, hvor jeg har opnået så meget. Men der er også økonomiske realiteter i fodbold, og det er, hvad vi oplever i dag, som Djiby Fall selv beskriver det, der efter sporten.dks oplysninger bliver en betragtelig lønstigning.

Fall forklarer sporten.dk, at han følte, det var på tide at udfordre sig selv yderligere efter stor succes på dansk græs.

- Det er et nødvendigt skridt, fordi jeg efter den succes, jeg har haft, føler, at jeg må prøve mig af på et højere niveau. Jeg er virkelig glad, og det eneste negative, jeg har at sige, er, at jeg må vinke farvel til Danmark, hvor jeg sportsligt og socialt har haft det som blommen i et æg.

OB ligger i øjeblikket nummer tre i SAS Ligaen. Top tre er stadig sæsonmålet, men direktøren medgiver, at salget af Fall er et markant sportsligt minus.

- Hvis ikke det er, er det meget mærkeligt. Men nogle gange ser man andre spillere blomstre op, når de får chancen for alvor, siger Kim Brink, der ikke helt har opgivet håbet om fynsk guld.

- Uden på nogen måde at se ned på Djiby, har vi tabt tre ud af vores seneste fire SAS Liga-kampe, og Djiby Fall har spillet fuld tid i dem alle. Så vi kan altså godt tabe, selv om vi har Djiby Fall på banen. Nu må andre tage over, siger Kim Brink.

Træner Lars Olsen er ærgerlig over salget, men accepterer det.

- Selvfølgelig er jeg ærgerlig, det er klart. Men det handler om køb og salg, og det ved jeg godt som træner. Der har været bud efter Djiby hele vinteren, men jeg troede, vi var sluppet igennem vinduet uden, der skete noget, men så er der åbenbart kommet nogle russere, der har lagt et stort beløb på bordet, og det er jo betingelserne i professionel fodbold, siger Olsen.

Han holder fast i, at top tre stadig er muligt, og han er optimistisk trods farvellet til Fall.

- Selvfølgelig får det betydning, Djiby var vores omdrejningspunkt på flere punkter og har haft stor betydning for den måde, vi spiller på. Han fylder meget - specielt i boksen, og vi har ingen andre af samme type. Så det kommer nok nogle justeringer i den måde, vi spiller på, siger Lars Olsen.